Diyarbakır’da jandarma karakoluna saldırı: 3 asker hayatını kaybetti

Diyarbakır’da jandarma karakoluna saldırı: 3 asker hayatını kaybetti
Diyarbakır-Bingöl Karayolu üzerinde bulunan üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na yönelik bombalı araçla yapılan saldırıda üç asker hayatını kaybetti, 24 asker yaralandı. Saldırı ile ilgili yayın yasağı kararı alındı.

 

Diyarbakır-Bingöl Karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Saat 21.00 sıralarında meydana gelen saldırıda, karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından PKK’liler tarafından ateş açıldı, askerlerin de karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı.

Saldırıda üç asker hayatını kaybetti, 24 asker de yaralandı.

Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.

Patlamada karakol binasında kısmen göçük meydana geldiği ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.

Patlama nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapatıldı.

Genelkurmay’dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Diyarbakır’daki saldırıda üç askerin hayatını kaybettiği 24 askerin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada şu iafedelere yer verildi:

”24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.”

Yayın yasağı

Saldırı ile ilgili Diyarbakır 1.Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağı kararı alındı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin ilgili kararı uyarınca, saldırıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlara yasak getirildiği bildirildi.

 

Dün de, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Şırnak’ta üç asker ve iki polis hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.