Diyarbakır'da ilçelere yolcu taşıyan şoförler dert yandı; ‘Ücretsiz kart sahipleri yoruyor’

Diyarbakır'da ilçelere yolcu taşıyan şoförler dert yandı; ‘Ücretsiz kart sahipleri yoruyor’
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve bağlı ilçelere yolcu taşıyan yaklaşık 80 şoför, şehir içindeki çoğu ücretsiz kart sahipleri yolcuları alıp her durakta indirmekten, bıktı.

ÖZEL - Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da bağlı ilçelere yolcu taşıyan otobüs şoförleri, şehir merkezine geldikten sonra ücretsiz kartı olan yolcuların ısrarla binmeye çalıştıklarını ve bu yüzden il merkezindeki her durakta durmak zorunda kaldıkları için otogara varış ve kalkış saatlerine yetişememekten dert yandı.

otobus-soforlerinin-korkulu-ruyasi-1.jpg

Batı ve doğu ilçe otogarından kalkarak 13 ilçeye yolcu taşıyan yaklaşık 80 şoför, il merkezinde otobüslerine binen yolcular yüzünden çileden çıktı. Çoğu yaşlı olan ve ücretsiz kart kullanan yolculara acıdıkları için aldıklarını ancak, otogardaki varış ve kalkış saatlerine yetişemediklerini söyleyen şoförler, buna çözüm bulunması için çağrıda bulundu.

otobus-soforlerinin-korkulu-ruyasi-2.jpg

Adını vermek istemeyen şoförler, "Otogardan çıkarken veya il merkezine geri geldikten sonra daha çok ücretsiz kart sahipleri ve yaşlılar, otobüse ısrarla biniyor. Yaşlı oldukları için biz de acıyoruz ve otobüse alıyoruz. Ama bu yüzden otogardaki varış saatimizde yetişemiyoruz, dolayısıyla kalkış saatimizi de kaçırıyoruz. Bu yüzden bir mola veremiyoruz.

otobus-soforlerinin-korkulu-ruyasi-4.jpg

Mola verip çay, kahve içmek bizim de hakkımız değil mi? Ama sırf bu yüzden mola veremediğimiz gibi çay ve kahve de içemiyoruz. Bazı günler direksiyon sallarken, yani direksiyon başında dürüm yiyerek karnımızı doyurmak zorunda kalıyoruz. Çünkü çoğu zaman ara verip yemek yeme fırsatımız olmuyor. Hepsi şehir merkezindeki ücretsiz kart sahipleri yüzünden. Belediye yetkililerinin bu sorunumuza bir çözüm bulmasını bekliyoruz" dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum