Diyarbakır’da Hür Gençlik etkinliği

Diyarbakır’da Hür Gençlik etkinliği
HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı’nın her hafta farklı parklarda düzenlediği park etkinliklerinin bu haftaki adresi merkez Kayapınar ilçesindeki Tema Park oldu.

TİGRİS HABER - HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı’nın “Parklar Bizim Gençlik Bizim” sloganıyla her hafta Diyarbakır'ın farklı bir ilçe ve park alanında gerçekleştirdiği park etkinlikleri devam ediyor.

hur-genclik-hudapar-1.jpeg

Merkez Kayapınar ilçesi Tema Park alanında HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ile beraberindeki heyetin ve çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği program, Ammar Zeren'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda seslendirilen cevşen duasının ardından Özlem Ajans ses sanatçıları birbirinden güzel ilahi ve ezgileri seslendirdi. Alanda kılınan yatsı namazından sonra bilgi yarışması düzenlendi.

hur-genclik-hudapar-2.jpeg

Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, "Toplumumuzun maneviyatına ve değer yargılarına uygun olan her türlü çalışmanın arkasında olduğumuzu platformlarda dile getirmeye çalıştık. Diyarbakır, 639 yılında sahabe eliyle fethedildikten sonra İslam'ın bayraktarlığını, sancaktarlığını yaptı. Diyarbakır, peygamberler, sahabeler ve İslam uğrunda şehit olanların diyarı; köklü medeniyetiyle İslam'ın en gür sesini her daim ülkeye ve dünyaya haykıran kalesi; İslam'ın ilkeleriyle parlayan bir kent, kadim inanç yapısıyla dimdik ayakta duran, gelenek ve kimliğimizle ayakta duran bir şehirdir." dedi.

“Çirkeflikler, ahlaksızlıklar ve İslam'a aykırı herhangi gayri meşru bir fiil burada yapılırsa Diyarbakır halkı buna müsaade etmeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin!”

Parkların mahrem yeri değil ailevi yerleri olduğunu dile getiren Oğraş, "Parklar; umumun nefes aldığı, bir araya geldiği, hasbihal ettiği, dertleştiği, çocukların oynadığı, bayanların muhabbet ettiği, gençlerin sportif faaliyetleri, kütüphanesi ve mescidiyle en güzel bir şekilde kendi yaşam tarzımızın bir simgesi ve aynası olan alanlardır. Buralar mahrem yerler değil, ailevi yerlerdir. Eğer çirkeflikler, ahlaksızlıklar ve İslam'a aykırı herhangi gayri meşru bir fiil burada yapılırsa Diyarbakır halkı buna müsaade etmeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin!" dedi.

hur-genclik-hudapar-3.jpeg

“HÜDA PAR'ın temiz siyasetini kimse karalayamaz ve engel olamaz!”

Siyonizmin Diyarbakır ve alanlar üzerinde hep çalıştığı ama başaramadıklarına vurgu yapan Oğraş, "Bugün yaptıkları pislikleri ve katliamları örtbas etmek adına İslam'ın kalesi olarak bilinen her yeri kaşımaya çalışıyorlar. Biz burada diyoruz ki HÜDA PAR bu toplumun sözcüsü, gözü, simgesi ve fotoğrafıdır. HÜDA PAR buna müsaade etmeyecektir. HÜDA PAR'ın temiz siyasetini ve insan merkezli toplum hizmetini kimse karalayamaz ve engel olamaz! HÜDA PAR'ın temiz siyasetini ve halka hizmetini Allah'ın izniyle gençlerimizle ve Müslüman halkımızla el ele vererekten bunu en güzel şekilde ifa etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı. (haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum