VİDEO - Diyarbakır’da hasarlı bina endişesi

VİDEO - Diyarbakır’da hasarlı bina endişesi
Diyarbakır’da ağır ve orta düzeyde hasar alan yüzlerce bina yıkılmayı beklerken, boşaltılan binaların madde bağımlılarının meskeni haline gelmesi, vatandaşları tedirgin ediyor.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi’nde 8 katlı ve ağır hasarlı iki bina, 1 yıldan beri yıkılmaması tepkiye yol açtı. Mahalle muhtarı İlhami Altun, mahalle sakinlerinin binaların her an yıkılma endişesi taşıdığını belirterek, yıkılması ağrısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır'da, ağır ve orta hasarlı binalara yönelik yıkım çalışmaları 31 Mart yerel seçimleri öncesinde durduruldu. Mart ayı itibariyle yıkım çalışmalarının devam etmediği Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ağır ve orta hasarlı yüzlerce bina boşaltılmış vaziyette, yıktırılmayı bekliyor.

kaynartepe-agir-hasarli-bina1.jpg

Kentin dört bir yanında yıkılmayı bekleyen hasarlı binalar, bir yandan içerisinde adeta depolanan çöplerle çevreye kötü kokular yayarken, diğer taraftan da madde bağımlılarının bu yapıları mesken edinmesiyle başlayan güvenlik sorunu, vatandaşı tedirgin etmeye başladı. Özellikle ağır hasarlı yapıların bitişiğindeki bina sakinleri, hem güvenlik, hem de olabilecek yıkılma riskiyle her gün aynı endişeyi taşıyor.

kaynartepe-agir-hasarli-bina2.jpg

Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi 251. Sokaktaki Akduman ve Birlik apartmanları, hasarlı oldukları gerekçesiyle boşaltıldı. Yaklaşık 1 yıl önce boşaltılan 8’er katlı binaların aradan geçen süre zarfında yıkılmaması nedeniyle madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

kaynartepe-agir-hasarli-bina3.jpg

Mahalle sakinleri tedirgin

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi Muhtarı İlhami Altun, 251. Sokaktaki iki ağır hasarlı bina ile ilgili şikâyet aldığını ifade ederek, “251. Sokaktaki ağır hasarlı Akduman ve Birlik apartmanlardaki çöp ve kötü durumlardan dolayı mahalle sakinleri neredeyse evlerini terk edecek.

kaynartepe-agir-hasarli-bina4.jpg

Vatandaşlar her gün şikâyet ediyor. Halk artık isyan ediyor. Defalarca yaptığımız başvurularımız sonuç kaldı. Biran önce bu hasarlı binaların yıkılması gerekiyor. Boşaltılan binalar madde bağımlıların meskeni haline gelmiş. Vatandaşlarımız bu durumdan dolayı oldukça rahatsız. Biran önce yıkılmalarını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.