VİDEO - Diyarbakır’da, doğalgaz kuyruğu

VİDEO - Diyarbakır’da, doğalgaz kuyruğu
Diyargaz firması, 4 merkez ilçesi bulunan Diyarbakır'daki tek şubesiyle abonelerine adeta eziyet ediyor. Aboneler, 7 gişenin bulunduğu merkezde işlem yapmak isteyen bir kişinin en az 3 saat kuyrukta bekelemek zorunda olduğunu söyledi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Diyargaz Fatura Ödeme Merkezine gelen aboneler, bir işlem için en az 3 saat beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, bu duruma tepki gösterdiler. Vatandaşlar Tigris Haber Merkezi'ni arayarak hem yardım, hem de seslerini duyurmak istedi.

TİGRİS HABER'DEN YARDIM İSTEDİLER

Şanlırufa Yolu üzerindeki Doğum Hastanesi'nin karşısında bulunan Diyargaz Fatura Ödeme Merkezi'ne giderek fatura ödemek isteyen vatandaşlar, burada karşılaştıkları muammeleden dolayı, kurumdan şikayetçi oldu. Kurumda bir yetkili bulamayan vatandaşlar, cep telefonu ile çektikleri video ve fotoğrafları Tigris Haber merkezimize göndererek, sorunun çözümünü talep ederken, aynı zamanda bu konuya çözüm bulunması çağrısında bulundu.

diyargaz-kuyrugu-1.jpeg

"BİR İŞLEM İÇİN 3 SAAT BEKLİYORUZ"

Diyarbakır merkezde bulunan Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçesinin toplam nüfusunun 1 milyon 141 bin 865 bin olduğunu hatırlatan vatandaşlar, bu kadar kişiye, tek bir merkezle hizmet vermeye çalışan Diyargaz firması hakkında şikayetçi oldu. Vatandaşlar Urfa yolu üzerindeki ödeme merkezinde 7 gişenin olduğunu ancak tüm gişelerin hizmet vermediğini belirterek, "İçeri girince sıra numarası almak zorundayız. Sırası gelen gişeye giderek işlemini yapıyor. Normalde 7 gişe var. Ama bu gişelerin 7'si de hizmet vermiyor. Zaman zaman 4'e hatta 3'e bile düşüyor. Görevliler, vatandaşın işi yerine keyfi işlerle uğraşıyor. Çay veya kahve almaya gidiyor, yada ihtiyaç molası veriyor.

diyargaz-kuyrugu-2.jpeg

Yani anlık olarak hizmet veren gişe sayısı sürekli değişiyor. Diyarbakır'da kurumsal olarak hizmet veren buna benzer kurumlar, bütün ilçelerde şubeler yada ayrı hizmet birimleri oluşturdu. Ama Diyargaz, tek şube ve 7 gişeyle ki bunlar da zaman zaman 3-4'e kadar düşüyor, tek şube ile hizmet vermeye çalışıyor. Bir kişinin işlemini yapması için en az 3 saat beklemesi gerekiyor. Her kesin işi gücü var, bu zamanda bu kadar süre neden bekletilsin ki insan? Bu tür kurumları denetleyen kimse yok mu? Yani birilerinin bunları denetlemesi kontrol etmesi gerekmiyor mu? Diyarbakır'ın sahibi yok. Bütün kurumlarda işleyiş maalesef böyle. Birileri halkın hakkını savunmalı. Lütfen sesimizi duyurun ve bu soruna çözüm bulunması için aracı olun" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum