Diyarbakır’da CHP'li milletvekilinin kafesine saldırı

Diyarbakır’da CHP'li milletvekilinin kafesine saldırı
Diyarbakır merkez Sur içinde faaliyet gösteren iki kafeye ses bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, saldırganlar kaçmayı başardı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Sur içindeki tarihi Ulu Cami'nin arka tarafında bulunan ve katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi'ye ait Karga Kafe ve hemen karşısında bulunan Hewş adlı kafeye dün akşam ses bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi.

diyarbakirda-chpli-milletvekilinin-kafesine-saldiri.jpeg

Olay, dün akşam saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Dört Ayaklı Minarenin önünde silahlı saldırı sonucu katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Türkan Elçi'nin sahibi olduğu Karga Kafe ve hemen karşısındaki Hewş Kafenin önüne gelen kimliği belirsiz saldırganlar, her iki kafeye önce el yapımı ve çakmak gazıyla güçlendirilmiş ses bombası attı. Büyük bir gürültü ile bombanın patlamasının ardından her iki kafenin kapısı ve duvarlarına silahlarla ateş açıldı. Saldırganlar, daha sonra olay yerinden uzaklaşırken, silah sesleri üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekibinin yaptığı çalışma sonrası toplanan deliller, kriminal inceleme yapılmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Kaçan saldırganların yakalanması amacıyla polis, çalışma başlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum