VİDEO - Diyarbakır’da baraj kanalı patladı

VİDEO - Diyarbakır’da baraj kanalı patladı
Kayapınar, Ergani, Bismil ve Çınar ovalarına su sağlayan 218 km'lik kanalda patlama meydana geldi. Bir haftadır onarılmayan kanal nedeniyle pamuk üreticileri tepki gösterdi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Kralkızı ve Dicle Barajındaki suyu 4 ilçeye ulaştıracak 218 kilometrelik cazibe ana kanalı, 5 ilçedeki yüz binlerce ekili arazinin sulanmasını sağlıyordu.

Geçtiğimiz günlerde çatlaklıklar nedeniyle Bismil Ana Kanalda patlama yaşandı. Yaklaşık bir hafta olmasına rağmen pamuk üreticileri, suyun kesilmesine ve kanalın onarılmamasına tepki gösterdi.

baraj-kanali-patladi.jpg

Özellikle pamuk üreticileri, havaların aşırı sıcak olduğu ve suya büyük ihtiyaç duydukları bir zamanda, kanalın onarılmaması, kendilerine yapılmış büyük bir haksızlık olarak gördüklerini söyledi.

baraj-kanali-patladi2.jpg

Yaklaşık 1 haftadan bu yana patlayan kanalda su akışının durdurulması ve patlayan kanalın onarılmaması bölge çiftçisinin tepkisine neden oldu. Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural, DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Görüşme sonrası onarıma alınan kanaldaki su akışı durduruldu. Ancak onarım çalışmaları devam ederken, yapılan girişimler sonucu geçici olarak yedek 27 ve yedek 38 nolu kanallara su bırakıldığı ancak bunun da yetersiz olduğu öğrenildi.

baraj-kanali-patladi3.jpg

Tepecik köyü ana kanal onarılacak!

Bismil Pamuk üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Altay, "Bismil Pamuk üreticileri birliğimizin girişimleri sonucu, Bismil Tepecik Köyü ana kanalında yaşanan çatlaklıkların bir kaç gün içinde onarılmasını bekliyoruz. Onarımının ardından kesilen su yeniden ovalara bırakılacak" dedi.

baraj-kanali-patladi4.jpg

Üreticiler kanalın onarımını bekliyor

Bismilli pamuk üreticileri, 2 Temmuz’da kanalın onarılıp suyun bırakılacağına dair kendilerine bilgi verildiğini hatırlatarak, "Ancak aradan 12 gün geçmesine rağmen kanaldaki çatlak onarımı bir türlü yapılamadı. Pamuk hasadı bittikten sonra mı kanal yapılacak? Kanalın biran önce onarılıp, çiftçiye su verilmesini istiyoruz. Yedeklerden bırakılan su yeterli olmuyor" İfadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.