Diyarbakır’da araç muayene ücretlerine yapılan zamma tepki: ‘Fiyatları gözden geçirin’

Diyarbakır’da araç muayene ücretlerine yapılan zamma tepki: ‘Fiyatları gözden geçirin’
Diyarbakır'da TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında ücretlerin 500 TL'den 1826 TL'ye çıkarılması tepki çekti. Araç sürücüleri bu artışı "soygun" olarak nitelendirerek, fiyatların gözden geçirilmesini talep etti.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - TÜVTÜRK’ün araç muayene ücretlerinde yaptığı artışlar, özellikle Diyarbakır’da araç sahipleri arasında geniş bir tepki topladı. Bu artışın araç sahipleri tarafından “soygun” olarak nitelendirilmesi, artışın toplumsal etkisini ve finansal yükünü ortaya koyuyor.

arac-istsyonu-zam-1.jpeg

Araçlarını TÜVTÜRK’ün Araç Muayene İstasyonlarına götürmek zorunda kalan Diyarbakırlı sürücüler, aldıkları fiyat karşısında şok oldu. Bir araç muayene ücretinin 500 TL’den bin 826 TL’ye yükselmesi karşısında tepki gösteren araç sürücüleri, bunun bir soygun olduğuna ifade ettiler.

arac-istsyonu-zam-2.jpeg

Ticari araçların yılda bir kez, Otomobillerin iki yılda bir kez, ticari araç kategorisine giren kamyonetlerin de yılda bir kez muayene edildiği belirten vatandaşlar, “Aylık 3000 araç muayene ediliyorsa, yıllık 36 bin araç muayenesi yapılır. Ticari araç sayısı 18 bin ve otomobil sayısı 32 bin 000 olduğuna göre toplamda 50 bin araç muayene edilmekte. Bu durumda araç sayıları ve muayene sıklıkları dikkate alındığında, aylık 3000 araç muayenesi gerçekçi görünüyor. Buna göre TÜVTÜRK, aylık 3000 araç *200 TL = 600 bin, yıllık olarak, 600 bin TL *12 ay = 7 milyon 200 bin TL gelir elde ediyor. Bu korkunç bir rakamdır” diye tepki gösterdi.

arac-istsyonu-zam-2.jpeg

Bu paralar nereye gidiyor?

Bu paranın nereye gittiğini merak eden vatandaşlar, “TÜVTÜRK Vergi veriyor mu? Sanmam çünkü şirketi zengin eden ediyor. Bu garibana gelince sırtından yükü kaldırmak yerine halkını ezmek bir suç” dediler.

Ebedinoğlu’ndan çağrı

500 TL'den 1826 TL'ye çıkarılan araç muayene ücretlerine tepki gösteren TESK Genel Başkan Vekili ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, yetkililere çağrı yaptı. Sosyal Medya hesabında açıklama yapan Ebedinoğlu, "Bir araç muayenesi 500 TL'den bin 826 TL'ye çıkartıldı, bu kabul edilemez. Yetkili kurumları bu fiyatları bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyorum" dedi.

Yakıt ve parça fiyatları ciddi anlamda yükseldi

Ebedinoğlu, "Özellikle bizi ilgilendiren ticari araçlardır. Yani Kamyonet, otobüs, minibüs, taksi, dolmuş gibi araçlar. Zaten şu anda yakıt ve parça fiyatları ciddi anlamda başını almış gidiyor. Yakıt fiyatları zaten yaktı" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum