Diyarbakır ve 9 İl İçin Yağış Uyarısı!

Diyarbakır ve 9 İl İçin Yağış Uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için sarı kodlu uyarı yaptı. Özellikle Diyarbakır ve 9 ilde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

TİGRİS HABER - Hangi Bölgelerde Yağış Bekleniyor?

Son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Ordu, Tokat, Kayseri, Sivas, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle Doğu Karadeniz, Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller

MGM tarafından sarı kodlu uyarı yapılan iller şunlardır: Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Giresun, İzmir, Manisa, Ordu, Rize ve Trabzon.

Sarı Kod Nedir?

Sarı kod, hava durumunda “potansiyel tehlike” anlamına gelir. Tahmin edilen meteorolojik olay olağan dışı olmasa da, bu şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiği uyarısını içerir.

Diyarbakır ve diğer uyarı yapılan illerde yaşayan vatandaşların, MGM'nin güncel hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları önemle tavsiye edilmektedir. (MA)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.