Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: Yatırımların takipçisi olacağım

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: Yatırımların takipçisi olacağım
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, bugün valilik binasına gelerek, resmen göreve başladı. Vali Zorluoğlu, makam odasında yaptığı konuşmada, istişare, taraflarla konuşarak çözümden yana olacağı mesajını vererek, bekleyen yatırımların takipçisi olacağız

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Ali İhsan Su'nun zorunlu emekliliğe ayrılmasının ardından boşalan valilik görevine atanan Murat Zorluoğlu, bugün Diyarbakır'a gelerek göreve başladı.

Saat 14.30'da valilik binası bahçesinde düzenlenen törenle göreve gelen Vali Zorluoğlu’nu karşılamak isteyen çalışanlar sıcak güneş altında kuyruk oluşturdu. Polis mangasını selamladıktan sonra tek tek çalışanlar ve vali yardımcılarıyla tokalaşan Vali Zorluoğlu, daha sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirerek, valilik makamına geçti.

"ERDOĞAN VE İÇİŞLERİ BAKANINA TEŞEKKÜR"

Makam girişinde valilik şeref defterini de imzalayan Vali Zorluoğlu, daha sonra gazetecilere konuştu. Bugün itibariyle Diyarbakır Valiliği görevine başladığını belirterek konuşmasına başlayan Vali Zorluoğlu, "Binlerce yıllık tarihiyle, 33 medeniyete ve sayısız kültüre ev sahipliği yapmış, ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olan, kadim şehir Diyarbakır’a vali olarak atanmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle beni bu göreve layık gören İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan, Diyarbakır’dan şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevimiz; ülkemiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını yüce mevladan niyaz ederim" dedi.

"ONUR VE SORUMLULUK"

Diyarbakır'da görev yapmanın onurlu olduğunu vurgulayan Vali Zorluoğlu, bununla beraber omuzuna yüklediği sorumlulukların da farkında olduğuna dikkat çekerek, "Geçmişten taşıdığı evrensel mirası Anadolu kültürü ve irfanıyla yeniden yoğrulan ve dünyayla paylaşan bu müstesna şehre hizmet etmek bizim için büyük bir onur olmakla birlikte çok önemli mesuliyetleri de omuzlarımıza yüklemiştir. Bunun bilincinde olarak bütün mesai arkadaşlarımla birlikte hedefimiz insanı merkeze alan, hukuk adalet ve hakkaniyet ölçütlerine sıkı sıkıya bağlı, hesap verebilen toplumun tüm kesimlerini kucaklayan kapıları açık şeffaf ve güler yüzlü yönetim anlayışı ortaya koymaktır" diye konuştu.

"İSTİŞARE VE TARAFLARLA KONUŞARAK, ÇÖZÜM ANLAYIŞI"

Sorunları istişare, taraflarla konuşarak, çözüm gayreti içerisinde olacağını kaydeden Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:

"Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişare kültürünü yaşatacak, soruna en yakın olan, çözüme de en yakın olan anlayışla şehrin meselelerini mutlaka taraflarıyla konuşarak ve görüşerek çözme gayreti içerisinde olacağız. Makamında, masasında oturan bir vali değil, sahada vatandaşlarımızın arasında olmaya gayret eden bir vali profilini çizmeye gayret edeceğiz. Özellikle devletimizin desteğine ve şefkatine daha fazla ihtiyaç duyan şehit ve gazi ailelerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz, yetim çocuklarımız, bi çare kadınlarımız ve engelli hemşerilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz. 30 yılı aşan idarecilik ve devlet tecrübemizin her bir zerresini, inşallah şehrimizin menfaatleri doğrultusunda kullanacak ve bu kapsamda halen devam eden projelerin bitirilmesi için mesai harcayacağız."

"SİLVAN BARAJI, SURLAR VE KONAKLAR"

Diyarbakır'a gelmeden sorunları, yatırımları ve karar bekleyen bütün sorunlara hakim olduğu mesajını veren Vali Zorluoğlu, "Silvan baraj projesi, Dünyaca ünlü Diyarbakır Surları’nın restorasyonunun tamamlanması, 327 adet Diyarbakır Konağı’nın restorasyonunun, kentsel dönüşüm uygulamaları, çevre yolu, şehir hastanesi, OSB’lerin alt yapıları ve ulaşım alt yapısının genel anlamda güçlendirilmesi gibi projeler bu manada yakından takip edeceğimiz projeler olacaktır. Ama aynı zamanda eğitimden, sağlığa başta terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele olmak üzere güvenlik ve asayişin sağlanmasından sosyal yardım ve desteğe, kentsen dönüşümden yeni istihdam alanları oluşturmaya, tarım ve sanayi hizmetlerinden ekonomik büyümeye, gençlik hizmetleri ve spordan turizme sosyal kültürel faaliyetlere, çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmaya ve ulaşım alt yapılarına kadar halkımızın hayatını kolaylaştıracak yeni projelerin hazırlanıp uygulamaya geçilmesinde yoğun bir çaba içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum