Diyarbakır Valisi: Tanıtım stratejisi uygulayacağız

Diyarbakır Valisi: Tanıtım stratejisi uygulayacağız
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Gazetecilerin bayramını kutlayan Zorluoğlu, Diyarbakır’ı gündemde tutmak için ‘tanıtım Stratejisi’ni devreye sokacaklarını, kentin dinamikleriyle ortaklaşarak, bütün alanlarda tanıtım gerçekleştireceklerini söyledi.

murat-zorluoglu.jpeg

Tanıtım stratejisini uygularken kentin dinamikleriyle birlikte hareket edeceklerini ifade eden Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, yatırım, istihdam, sanayi, tarih, kültür ve turizm konusunda ciddi bir hazırlık içinde olduklarını belirterek yapacakları çalışmalar ve diyaloglarının nasıl olacağına dair şöyle konuştu;

“Bütün sorunların çözümü için ciddi bir çalışma başlatıyoruz. Bunun için bir stratejimiz olacak. Bütün sorunlar bizim için önceliklidir. Ancak, tarih ve turizm konusunda atak davranıp, kentin Türkiye’nin ve Dünyanın gündemine sokmamız gerekiyor. Bunun için kurumların birlikte çalışma kültürü çok önemli. Ben idarecilik hayatımda buna çok önem verdim. Mesele seçilmek yâda atanmak değil, asıl önemli olan üstlenilen görevi layıkıyla yerine getirmektir. Bu anlamda genel yaklaşımlarımızın pozitif olması gerekiyor. Ben bu anlamda hep pozitif oldum, burada da pozitif olmaya devam edeceğim. Sorunların çözümü için pozitif düşünce önemli, meselelerimiz kişisel değil, o nedenle duygusal davranamayız.”

Kentin dinamikleriyle birlikte hareket edilmesi gerektiği inancında olduğunu, bu inançla çalışmaya başladığını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Bütün meselelerin çözümü, taraflarıyla yapılacak müzakere ve diyaloglarla mümkün. Bizim de stratejimiz bu olacak. Kentin bütün dinamikleriyle diyalog içinde olacağım, birlikte elbirliği ile çözüm üreteceğiz” dedi.

DEM partili belediyelerle diyaloglarının nasıl olacağı yönündeki bir soruya Vali Murat Zorluoğlu şu yanıtı verdi; “Türkiye’nin yönetim biçimi yeni değil, en az 200 yıllık bir geçmişe sahip. Kurumların birlikte çalışma kültürü son derece önemli. Şimdiye kadar böyle oldu. Atanmışların görevi belli, halkın seçtiği yerel yönetimlerin görevleri belli. Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes işini, görevini yapar. Valiliğin görevi koordinasyonu sağlamaktır. Belediyelerin, kamu kurumlarının koordinasyonun sağlanması için gereken yapılacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum