Diyarbakır Valisi gelmeden tartışması başladı

Diyarbakır Valisi gelmeden tartışması başladı
CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’a Vali olarak atanan Murat Zorluoğlu ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu, “Umarım olası bir ‘kayyum atamasının’ ön hazırlığı değildir” dedi.

TİGRİS HABER - Sezgin Tanrıkulu Sosyal Medya hesaplarında Vali Murat Zorluoğlu’nun atanması ile ile ilgili şöyle dedi;

suna-kepolu-ataman-vali-atamasi.jpg

“Daha önce Van Valisi ve Kayyumu olan, 2019-2024 yılları arasında da Adalet ve Kalkınma Partisinden seçilerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Diyarbakır Valisi olarak atandı.

Sivil toplumla, meslek örgütleriyle ve kentin dinamikleriyle yürütmesi gereken görevinde kendisine Diyarbakır Valisi olarak başarılar diliyorum.

diyarbakir-vali-suna-kepolu.jpg

Vali, Kayyum ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış Sayın Murat Zorluoğlu'nun Diyarbakır Valisi olarak atanması umarım olası bir "kayyum atamasının" ön hazırlığı değildir.”

Sosyal medya yorumları

Sezgin Tanrıkulu’nun yaptığı açıklamanın altına gelen yorumlar ise ilginç.

*Amed büyükşehir kayyuma hazır olsun AKP milletvekili suna kepolunun eşi Trabzon belediyesinin başkan vekiliydi bu vali Amede geldiğine göre mutlaka kayyum atanacak bir oyun var sayın vekilim

*Diyarbakır kayyuma kesin hazır olsun sonra diğer illere sıçrayacak bölgeyi zor günler bekliyor

*Kayyuma hazır olalım

Milletvekili Kepolunun mesajı ise şöyle;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın takdir ve tensipleriyle; Diyarbakır Valimiz olarak atanan Sayın Murat Zorluoğlu'nu tebrik ediyor, yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Kadim Şehrimiz Diyarbakır’a ve hemşerilerimize hayırlı olsun. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum