Diyarbakır Valilik Resmi sitesinden, Tokat tanıtımı

Diyarbakır Valilik Resmi sitesinden, Tokat tanıtımı
Diyarbakır resmi Valilik sitesinden, Tokat'ın Almus ilçesinin Akarçay beldesinin tanıtımı yapıldı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır resmi Valilik sitesinden, Tokat'ın Almus ilçesinin Akarçay beldesinin tanıtımı yapıldı. Valilik resmi sitesinin ana sayfasında, "Tokat'ın Almus İlçesinin Akarçay Beldesinde Geçmişin zarafetini ve geleneklerin sıcaklığını yansıtan kadınlarımız yöresel elbiseleriyle karşımızda duruyor" yazısıyla birlikte bir de beldeyi tanıtan bir video yayınlandığı görüldü.

screenshot-1.png

Tokat kentine ait yöre giysili kadınların fotoğraflarıyla süslenen Diyarbakır Valiliği sitesinin ana sayfası, devam linkiyle birlikte, "Ülkemizin dört bir yanında şehir şehir, ilçe ilçe hatta köy köy farklı bir kültür, bambaşka bir güzellik bizi karşılıyor. İşte burası Tokat'ın Almus ilçesinin Akarçay beldesi. Geçmişin zarafetini ve geleneklerin sıcaklığını yansıtan Akarçaylı kadınlar, özel günlerde giyilen ve her düğümünde, her nakışında tarih kokan yöresel kıyafetleriyle köylerinin kültürel mirasını yaşatmaya devam ediyor. Çok güzelsin Anadolu" yazısı yer alıyor.

Yazının hemen altında ise Tokat kenti ve Alamus ilçesinin Akarçay beldesinde yaşayan yöresel giyimli kız çocukları ve kadınlar ile tarihi evler tanıtılan bir video yer aldığı görüldü.

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine, Türkiye genelindeki 81 il valiliği resmi internet sitelerinde, aynı anda bu tanıtımın yapıldığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum