Diyarbakır surları hayat buluyor

Diyarbakır surları hayat buluyor
Diyarbakır Valiliği tarafından yürütülen “Diyarbakır Surlarının Turizme Kazandırılması Projesi” kapsamında Mardin Kapı Burcu ve Leblebikıran Burcu’nun onarımı tamamlanarak, burçların Diyarbakır’ın turizmine kazandırılması sağlandı.

DİYARBAKIR - Kalkınma Bakanlığının Karacadağ Kalkınma Ajansı aracılığıyla sağladığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında sağlanan desteklerle Diyarbakır Valiliği’nin aktif çalışmaları sonucunda tamamlanan 4 burcun onarımı yaklaşık 3,5 milyon liraya mal oldu. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın yakın ilgi ve takibiyle tamamlanan projeyle Diyarbakır surlarının çehresi yenilenmeye devam ederken, şehrin boynuna inci bir gerdanlık gibi dizilen surların yeniden hayat bulması sağlandı. Proje kapsamında 3 bin 962 metrekarelik alanın restorasyon çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaları değerlendiren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel varlıklarını ortaya çıkartacak çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Vali Kıraç, kentte yaşamış bütün medeniyetlerin izlerini taşıyan surların, kentin can damarları ve Diyarbakır’ın ihtiyaç duyduğu ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlayacak hayati bir miras olduğunu söyledi. Vali Kıraç, dünya mirası niteliğindeki bu yapının korunması ve gelecek nesillere bırakılmasının çok önemli bir kazanım olacağını dile getirdi. Vali Kıraç, burçların Diyarbakır turizmine hizmet edebilecek bir koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza edileceğini söyledi. İlerleyen günlerde Diyarbakır için oluşturulması planlanan ‘Marka Kent’ imajının alt yapısının hazırlanabilmesi için tarihi ve kültürel projelerin önemine vurgu yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, şehir için mevcut çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade etti.

diyarbakir-surlari----(4).jpg

“Şehrimizin güzellikleri gün yüzüne çıkıyor”

Tarihi eser restorasyonu bakımından adeta bir şantiyeye dönen Diyarbakır’ın sahip olduğu güzelliklerin gün yüzüne çıkartılması adına yoğun emek ve mesai harcadıklarını belirten Vali Kıraç, ilerleyen zaman içerisinde mevcut işlerin tamamlanması ile birlikte Diyarbakır’ın müze şehir statüsü kazanacağını kaydederek, gerek iç turizm, gerekse dünya turizm pastasından şehrin hak ettiği payı alabilmesi için yapılan yatırımların önemli olduğunu ifade etti. (iha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.