VİDEO - Diyarbakır Sur’da 4 metrelik tehlike!

VİDEO - Diyarbakır Sur’da 4 metrelik tehlike!
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’ne bağlı Artıklar sokaktaki metruk binanın duvarı yıkılmayla yüz yüze bulunuyor. Sokaktan geçen vatandaşlar 3,5-4 metrelik duvarın her an üzerlerine düşeceğinin endişesini yaşıyor.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın tarihi sur ilçesinde yıllardır terk edilmiş harabe, yıkık ve metruk binalar tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’ne bağlı Artıklar sokakta yıllar önce terk edilen metruk binanın duvarı yıkılmayla yüz yüze bulunuyor. İşlek olan sokaktan geçen vatandaşlar 3,5-4 metrelik duvarın her an üzerlerine düşeceğinin endişesini yaşıyor. Vatandaşlar, duvarın üzerlerine düşmeden yıkılması için Sur Belediyesi’ne seslendi.

surda-tehlike-1.jpeg

“Metruk binaların ve duvarların yıkılması elzemdir”

Konu ile ilgili Tigris Haber’e konuşan Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay, Mahallelerinde 40’a yakın harabe ve yıkılmaya yüz tutan ev olduğunu söyledi.

surda-tehlike-2.jpeg

Sur’daki metruk binaların hem içi hem de dışı tehlike arz etmeye başladığının altını çizen Sanay, “Artık sokak mahallemizin en işlek sokaklarından bir tanesidir. Metruk binanın duvarı yıkıldı yıkılacak. Allah korusun sokaktan geçen birinin üzerine düşmesinden endişe ediyoruz. Sur Belediyemizin bu konudan desteklerini bekliyoruz. Birinin başına düşmeden duvarın yıkılması gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.