Diyarbakır Kumluçatta elektrik telleri koptu, vatandaş mağdur

Diyarbakır Kumluçatta elektrik telleri koptu, vatandaş mağdur
Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesine bağlı kırsal Kumluçat Mahallesi’nde, dünden bu yana kopan elektrik telleri nedeniyle vatandaşlar karanlıkta yaşıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesine bağlı kırsal Kumluçat Mahallesi’nde, dünden bu yana kopan elektrik telleri nedeniyle vatandaşlar karanlıkta yaşıyor. Enerji kesintisinden dolayı içme su ihtiyaçlarını da karşılamayan mahalle sakinleri, Dicle Elektrik AŞ’ye başvuruda bulunduklarını, ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi'ne bağlı kırsal Kumluçat Mahallesi, iki gündür elektrik ve su kesintisi nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. Dün akşam saatlerinde kopan elektrik telleri, mahallede geniş çaplı bir enerji kesintisine yol açtı. Bu kesinti, aynı zamanda su pompa sistemlerini de etkileyerek, mahalle sakinlerinin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamalarını imkânsız hale getirdi.

kumlucat-elektrik-2.jpegMahalle sakinleri, elektrik ve su hizmetlerinin sağlanabilmesi için Dicle Elektrik AŞ’ye başvuruda bulunduklarını, ancak henüz bir çözüm bulamadıklarını belirtti. Durumun acil olduğunu vurgulayan vatandaşlar, yaşadıkları zorlukları anlatırken, özellikle bu iki günlük sürede temel ihtiyaçlarını karşılamakta büyük güçlük çektiklerini ifade ettiler.

“MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Mahalle sakinleri adına konuşan Osman Öz, Dün akşamdan bu yana mahallenin enerjisini sağlayan elektrik kabloların koptuğunu hatırlatarak, “Kopan elektrik kabloların onarımı için Dicle Elektrik AŞ’nin müşteri hizmetlerini aradık. Elektrik telleri çok eski. En ufak bir rüzgâr da bile kopabilecek bir durumda. Saman yüklü bir kamyon tarafından tellerin koparıldığı duyumunu aldık. Dünden bu yana hem karanlıkta, hem de susuz bir yaşam sürüyoruz. Tellerin onarılarak, içinde bulunduğumuz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum