Diyarbakır Kayapınar'da kadına dair saha çalışması tamamlandı

Diyarbakır Kayapınar'da kadına dair saha çalışması tamamlandı
Kayapınar Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü, Barış Mahallesi 500 Evlerde dezavantajlı kadınların sorunlarını belirlemek için saha çalışmasını tamamladı. Elde edilen veriler doğrultusunda çözüm odaklı çalışmalar yapılacak.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Kayapınar Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü, Barış Mahallesi 500 Evlerde dezavantajlı kadınların karşılaştıkları sorunları, ihtiyaçları ve şiddet ile ekonomik sıkıntılarla ilgili çözüm odaklı saha çalışmasını başarıyla tamamladı. Saha çalışmasında, şiddet türleri, başvuru mekanizmaları, kadın sağlığı ve eğitim konularının yanı sıra, ilçede kamusal alanların kadınlar ve çocuklar için güvenli hale getirilmesine yönelik nelerin yapılabileceği ele alındı. Ayrıca, kadınların ekonomik hayatta görünür olması ve olası iş alanlarının oluşturulması için de öneriler toplandı.

Kadın ve Aile Müdürlüğü, yapılan saha çalışması hakkında şu açıklamayı yaptı: “Medya Mahallesi ve 500 Evlerdeki saha çalışması tamamlandı. Peyas Mahallesi’nde de benzer bir çalışma gerçekleştirilecek. Toplanan veriler ışığında kadınların daha güvenli ve eşit bir yaşam sürmeleri için çözüme dönük çalışmalar yapılacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.