VİDEO - Diyarbakır Kayapınar’da kadın dayanışması

VİDEO - Diyarbakır Kayapınar’da kadın dayanışması
 Özel Haber
Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği etkinlikte, 13 üreten kadının el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımı için stant açıldı.

Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, evlerinde kendi imkânlarıyla üretim yapan kadınların ürünlerinin satışına destek olmak için "Kadın Emeği Buluşması" etkinliği düzenledi.

Müzik grubunun da yer aldığı etkinlikte çocuklar da çeşitli oyun oynayarak geceye ayrı renk kattı.

reten-13-kadinin-emek-bulusmasi-1.jpg

Kadın Emeği Buluşması etkinliğini düzenleyen Kayapınar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Hediye Güneş Zenger, yeni başlattıkları bu çalışma hakkında Tigris Habere konuştu.

reten-13-kadinin-emek-bulusmasi-2.jpg

Zenger, "Kültür müdürlüğüyle ortaklaşa yaptığımız bu çalışmada, her hafta bir mahalledeki dezavantajlı kadınların evlerinde ve kurslarda yaptıkları el işleri ve yemeklerin satışlarına aracılık etmek amacıyla bu etkinlikleri düzenlemeye başladık. 500 Evler Mahallesindeki dezavantajlı kadınlarla başlattığımız bu etkinlik, düzenli aralıklarla devam edecektir. Kadınlara gittiğimizde, karşılaştığımız en büyük sorunun ekonomik zorluklar olduğunu öğrendik.

reten-13-kadinin-emek-bulusmasi-3.jpg

Evde üreten kadınlar, bunu satacak ya da aracılık edecek yeterli olanak ve imkânlar bulamıyorlar. Kadın ve Aile Müdürlüğü olarak bu ürünlerin satışına aracılık etmek istedik. Diğer mahallelerdeki kadınlarla da ortaklaşarak bu dayanışmayı büyütmeyi hedefliyoruz. Kadınlar ürettikleriyle geldiklerinde çocukların ve insanların da hoşça vakit geçirmeleri için kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz olacaktır" dedi.

reten-13-kadinin-emek-bulusmasi-4.jpg

Müzik grubunun dinletisi ile davetliler gece boyunca hoş vakit geçirirken, çocuklar da Park 75'te oynama fırsatını iyi değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum