Diyarbakır İş Kadınlarından Narin’in mezarına ziyaret

Diyarbakır İş Kadınlarından Narin’in mezarına ziyaret
DTSO İş Kadınları Meclisi, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve DOGÜNKAD 21 Ağustos'ta kaybolan ve korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Narin Güran'ın mezarını ziyaret etti. Ziyaretinden ardından bir açıklama yapıldı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - “Günlerdir hepimiz küçük Narin için öfkelendik, gözyaşı döktük ve yas tuttuk” diye başlayan açıklamada, “Kadınların ve çocukların güvende olmadığı bu ülkede artık tek ses olmak bu gidişata dur demek zorundayız. Bir çocuğumuzun daha yaşamdan canice koparılmasına tahammülümüz kalmadı. Özellikle kadınları ve çocukları hedef alan bu vahşi zihniyeti ortadan kaldırmak hepimizin boynunun borcudur. Narin’i bizler o güzel gülümsemesi ve neşesiyle hatırlayacağız. Narin’in gülüşünü çalan katiller bulunana kadar takipçisi olacağımızı da belirtmek isteriz. Unutmayacağız unutturmayacağız” denildi.

narin.jpg

“HAYALLERİ VE UMUTLARI ÇOK GÖRÜLDÜ”

Narin’in hayallerini-umutlarını bu dünyaya çok görüldüğüne işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: “İstatistikler birçok kadının uğruna gelinlik giydikleri eşleri tarafından öldürüldüğünü gösteriyor. Gelinlik giymek ne yazık ki kadınlar için yaşamlarının ipotek altına alındığı bir araca dönüştürüldü. Kız çocuklarının hayali artık gelinlik giymek değil okumak, kendi kimliği ve cinsiyetiyle var olabilmektir. Bu yüzden Narin’i gelinlikle değil önlüğü, çantası ve kalemleriyle uğurlamak istiyoruz.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası İş Kadınları Meclisi, TOBB Diyarbakır il Kadın Girişimciler Kurulu ve Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği olarak bu ülkede yaşayan kadınların- kız çocuklarının yaşam hakkının sonuna kadar takipçisi olacak, adalet yerini bulana kadar gündemimizde tutacağız. Hoşça kal Narin bu dünyaya seni sığdıramadık hepimizi affet.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum