Diyarbakır film günlerine büyük ilgi
TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının çocuk ve yetişkinlere yönelik ücretsiz olarak hayata geçirdiği ve 3 ay sürecek olan "Sînebîr Film Günleri", Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde seyircinin yoğun ilgisiyle devam ediyor.
Program kapsamında yönetmenliğini, senaristliğini, başrolünü ve yapımcılığını Murat Fıratoğlu’nun üstlendiği "Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi gösterildi. Sinema Birimi tarafından organize edilen gösterime Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zeynep Yaş, yönetmen Ali Kemal Çınar ve çok sayıda sinemasever katıldı.
Murat Fıratoğlu, Sefer Fıratoğlu, Salih Taşçı, Güneş Sayın, Ali Barkın, Fırat Bozan, Yeşim Doğan, Çetin Fıratoğlu, Eyüp Fıratoğlu’nun rol aldığı filmde Siverek’te domates toplayıcılığı yapan Eyüp’ün amiriyle kavgasının ardından öfkeden gözü dönmüş şekilde radikal çözüm arayışına girdiği bir günün hikâyesi anlatılıyor. 31. Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi film ödülüne layık görülen 83 dakikalık film; sağlam dramatik yapısı, gerçek, sade ve yalın karakterleriyle rutin hayat akışını dikkat dağıtmadan izleyiciye sunuyor.
Yaşadığı zorlukları anlattı
Filmin ardından çalışma ekibiyle birlikte sahneye çağrılan yönetmen Murat Fıratoğlu, izleyicilerin, eleştiri ve önerilerini dinleyerek soruları cevapladı. Fıratoğlu, filmi festivallere yetiştirebilmek için çok kısa bir sürede, çok az imkânla ve kavurucu sıcakta çektiklerini söyledi. Fıratoğlu, filmi çektikleri sırada yaşadıkları zorlukları da anlattı. (DBB BASIN)
Kaynak:Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.