Diyarbakır emniyetinden üniversitelilere bilgilendirme

Diyarbakır emniyetinden üniversitelilere bilgilendirme
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Amirliği (BÖF) ekipleri, Dicle Üniversitesi'nde öğrencilere terör örgütleri ile suçlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

TİGRİS HABER - Uzman ekipten oluşan BÖF, Türkiye'nin her yerinde gerçekleştirdiği faaliyetlerde toplumsal dayanışmayı öğrencilere ve vatandaşlara aşılayarak,

emniyetten-dicle-universitesinde-ogrencilere-yonelik-bilgilendirme-faaliyeti-1.jpg

terör örgütlerinin propagandalarına maruz kaldıklarında sağduyulu olarak karar verebilmelerini sağlamayı, terörle mücadelede diğer kamu kurum çalışanları ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini almak amacı ile başta eğitim kurumları olmak üzere toplumun her kesimine yönelik çalışmalar gerçekleştirerek bilinç uyandırmayı amaçlıyor. Dicle Üniversitesi'nde de öğrencilere terör örgütleri ile suçlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

emniyetten-dicle-universitesinde-ogrencilere-yonelik-bilgilendirme-faaliyeti-2-001.jpg

Sıla Nur Karagöz adlı öğrenci, bu tür faaliyetlerin suçlardan korunma noktasında oldukça faydalı olduğunu söyledi. Karagöz, “Emniyetin gönderdiği polis memurları, üniversitede karşılaşabileceğimiz suçlar hakkında açıklamalarda bulundu. Bu bilgiler sayesinde kendimizi korumamız mümkün” dedi.

emniyetten-dicle-universitesinde-ogrencilere-yonelik-bilgilendirme-faaliyeti-3-001.jpg

Sudenaz Bozan ise, bilgilendirmenin çok önemli olduğunu dile getirerek, "Bazı konularda eksik kalıyoruz. Üniversitedeki arkadaşlarımın bu şekilde bilgilenmesi gerçekten güzel bir şey” şeklinde konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.