Diyarbakır Eczacılar Odası'ndan önemli uyarı; "İnternette satılan ilaçlar sahte"

Diyarbakır Eczacılar Odası'ndan önemli uyarı;  "İnternette satılan ilaçlar sahte"
Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, internet veya eczane dışı yerlerde satılan tüm ilaçların besin ve gıda takviyeleri, zayıflama çayları ve performans artırıcı bitkisel ürünlerin hepsinin sahte olduğu uyarısında bulundu.

Sait BAYRAM - Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, eczane dışında veya internette satılan ilaçlar konusunda vatandaşlara uyarıda bulunarak, "İnternet veya eczane dışı yerlerde satılan tüm ilaçların besin ve gıda takviyeleri, zayıflama çayları ve performans artırıcı bitkisel ürünlerin hepsi sahtedir" dedi.

Tigris Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, eczane dışında hiç bir yerden ilaç alınmaması gerektiğini söyledi. Eczane dışında alınan ilaçların insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini belirten Yaşar, "İnternet veya eczane dışı yerler de satılan tüm ilaçlar, besin ve gıda takviyeleri, zayıflama çayları performans artırıcı bitkisel ürünlerin hepsi sahtedir. İnternete değil, eczacınıza güvenin, eczane güvendir. En yakın sağlık danışmanı olan eczanelere başvurup doğru bir şekilde ya ilgili doktorlara yönlendirilip ya da eczacınızın kontrolü altında bu tür ürünleri almanız gerekiyor. Eczacınıza güvenin sağlığınızı riske atmayın çünkü internet veya farklı ortamlardan alınan ilaçlardan dolayı her yıl yüz binlerce insan hayatını kaybediyor. Eczanelerimizdeki tüm ilaçlar Sağlık Bakanlığı kontrolündedir. İlacın üretiminden son aşamasındaki satış esnasına kadar tüm adımları İ.T.S yani ilaç takip sistemi ile bakanlıkça kontrol edilmektedir" dedi.

diyarbakir-eczaci-odasindan-uyari-3.jpegBilgiyi eczacınızdan alın

Alınacak ilaçların bir eczacıya danışılmadan alınmaması gerektiğine dikkat çeken Yaşar, şunları söyledi:

"Eczanenin dışında temin edilen ilaçların orijinalliği, içeriği yetki belgeleri, miadı, fiyatı, üretiminin yeri ve saklama koşullarını bilmeden alırsınız; Bu aşamaların herhangi birinde sorun varsa geri dönülmez sonuçlara yol açacağını unutmayınız. Birde son zamanlarda başında veya sonunda eczane yazılan internet siteleri ortaya çıkmıştır. Eczanelerde eczacılık faaliyetlerini gösteren hiçbir kimsenin 6197 sayılı yasanın 24. Maddesine göre internet sitesi olamaz ve bu bir disiplin suçudur. İlacın dozunu yan etkilerini, etkileşimlerini, sadece eczacınızdan sorunuz, bir yakınımın kullandı ona iyi geldi gibi kulaktan doğma bilgilere değil de 1. Basamak Sağlık Hizmeti sonuncusu olan Eczanelerimize başvurup eczacılarımızdan ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.