Diyarbakır Bağlar’da 2 ayda 24 bin metrekarelik alanda yapım ve onarım çalışması

Diyarbakır Bağlar’da 2 ayda 24 bin metrekarelik alanda yapım ve onarım çalışması
Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, park ve kaldırım onarımlarını yerinde inceledi. Eş Başkanlar, parkın isminin ve hizmetlerinin halk tarafından belirleneceğini ve parkın 2025 Nisan ayında tamamlanacağını ifade ettiler.

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesi Eş başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Fen İşleri Müdürlüğünün Bağlar İlçesinde başlattığı kaldırım ve onarım çalışmalarının andından Park ve Bahçeler Müdürlüğünce Bağcılar Mahallesi Ahmet Kaya Caddesi’nde yapımına başladığı park çalışmasını yerinde inceledi.
İncelemede, Başkan Yardımcısı Reşat Yücel ve Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürü Ulaş Birtane de hazır bulundu.
24 BİN METREKARELİK ALANDA YAPIM VE ONARIM ÇALIŞMASI YAPILDI
Burada açıklama yapan Eşbaşkanlar Ayaz ve Çelik, Yönetime geldikleri günden bugüne kayyumun yarattığı ağır tahribatlarına rağmen, Fen İşleri Müdürlüğünün kısıtlı imkânlarıyla Dicle Elektrik AŞ’nin, kazıları sonrası bozulan 24 bin metrekarelik alanda yapım ve onarım çalışmalarını tamamlandığını belirterek, “Dicle Elektrik AŞ’nin azıları sonrası tahrip edilen alanlara ilişkin kayyum döneminde ödeme yapılmasına rağmen, onarım yapılmamış, bütün yıl Bağcılar halkımız bu yollara reva görülmüştü. Bizler şimdi bu çalışmaları ihale dahi yapmadan, kendi imkanlarımızla yapıyoruz” diye konuştular.
BAĞCILAR’DA 13 SOKAK KULLANIMA AÇILDI
Bağcılar Mahallesinde bugüne kadar toplamda 15 km olan 13 sokağı kullanıma açtıklarına işaret eden Eşbaşkanlar Ayaz ve Çelik, “2024 yılı sonuna kadar 20 km’lik yolu daha kullanıma açmayı hedefliyoruz. Kaldı ki çalışmalarımız sadece Bağcılar Mahallesiyle sınırlı değil elbette. Bağlar’ın tüm merkez ve kırsal mahallelerinde de çalışmalarımız aynı ölçüde devam ediyor. Bağcılar dışındaki Merkez mahallelerde şimdiye dek 7 bin metrekare yapım ve onarım çalışması tamamlanmış olup deprem sonrası hasar gören binaların yıkım işlemleri bittikçe bizler de bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandıracağız” ifadelerini kullandı.
24 DÖNÜM ALANA KURULAN PARK 2025 YILINDA TAMAMLANACAK!
Eşbaşkanlar Ayaz ve Çelik, halkın talepleri doğrultusunda yine Bağcılar Mahallesinde 24 dönümlük alan üzerinde yapımına başlanan park çalışmasının devam ettiğine değinerek, “Halkımızın taleplerini yerine getirebilmek adına Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce karekod sistemi oluşturulmuş olup park içerisinde sunulacak olan hizmetleri ve parkımızın ismini halkımız belirleyecek. Parkımızın hazırlık süresini de 2025 yılı Nisan ayında tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Bizler yönetimde olacağımız beş yıllık süre boyunca her an halkımızla iç içe, halkımızın taleplerine cevap olmak için imkanlarımızı seferber edeceğiz” dediler.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.