Diyarbakır ASKF’den BAL Takımlarına ‘Hayırlı olsun’

Diyarbakır ASKF’den BAL Takımlarına ‘Hayırlı olsun’
Diyarbakır ASKF’den BAL Takımlarına ‘Hayırlı olsun’

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımları Diyarbakırspor, Diyarbakır Sur Belediyespor ve Erganispor'un ilk resmi müsabakaları öncesinde takımlara ve hakemlere çiçek takdim ederek yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

ASKF yönetim kurulu üyeleri Metin Kale, ŞehmusKızılaslan ve Şirin Uslu ve TUFAD Başkanı Abdulsamet Karakaş ile birlikte, Deplasmanda oynanan, Diyarbakırspor-Erganispor maçında hazır bulunurken, ASKF Başkanı Remzi Dayan ve diğer yönetim kurulu üyesi Faruk Beytar’la Diyarbakır’da oynanan, Diyarbakır Sur Belediyespor ile 12 Bingölspor maçı öncesinde hakemlere ve takım kaptanlarına çiçek takdim etti.

Dayan: Gençler için büyük fırsat

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyon ( ASKF ) Başkanı Remzi Dayan Diyarbakır sur Belediyesi ile 12 Bingölspor maçının öncesi yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer verdi. Yeni sezonun amatör futbolun gelişimi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Dayan, “Öncelikle TFF 2024-2025 yeni Amatör Futbol Sezonunu hayırlı olmasını temenni eder. Kazasız, Belasız ve sakatsız Fair-Play çerçevesinde geçmesini dilediğini” söyledi.

diyarbakir-askfden-bal-takimlarina-001.jpgKarataş: futbol dünyasının yenilenmesi lazım

TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) Başkanı Abdussamed Karakaş İse, Diyarbakır spor ile Ergani spor maçı öncesi yaptığı açıklamasında şunlar söyledi; TFF 2024-2025 Bölgesel Amatör Ligi'nin (BAL) yeni sezonuna ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Karakaş, BAL Ligi'nin Türk futbolunun temel yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, yeni sezonun hem kulüpler hem de futbol antrenörleri için büyük bir heyecan taşıdığını belirtti.

Genç Futbolculara Fırsat

Yeni sezonun en dikkat çekici yanlarından birinin, genç futbolculara daha fazla fırsat verilmesi gerektiği olduğunu vurgulayan Karakaş, BAL Ligi'nin genç yeteneklerin profesyonel liglere geçiş yapması açısından bir köprü görevi gördüğünü hatırlattı. "Bu sezon, genç oyuncularımızın kendini kanıtlayacağı ve üst liglere adım atacağı bir yıl olacak. Antrenörlerimizin, genç oyunculara verdiği önem ve destek, çok iyi biliyoruz. Ancak finansal kaynakların yetersizliği ve tesis imkanlarının kısıtlı olmasının BAL Ligi takımları için önemli bir sorun teşkil ettiğini de biliyoruz. Ancak bu zorlukların aşılması için federasyon ve yerel yönetimlerle sürekli iş birliği içerisinde olduklarını, amatör kulüplere verilen desteğin artırılacağını Hem TUFAD olarak, Hem de ASKF olarak bunlarına daha iyi şartlara gelmesi aşamasında görüşmeleri sürdürdüğümüzü ifade etmek isterim” diye konuştu.

Fair Play Vurgusu

Son olarak fairplay konusuna dikkat çeken ASKF Başkanı Dayan ve TUFAD Başkanı Karakaş, yeni sezonda hem sahada hem de tribünlerde centilmenliğin ön planda tutulması gerektiğini vurguladılar. Başkanlar, "Futbol bir dostluk ve rekabet oyunudur. Sadece skor değil, oynanan oyunun ruhu da önemlidir. Antrenörlerimizden ve futbolcularımızdan, bu sezon fairplay kurallarına azami özen göstermelerini bekliyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.