Diyarbakır 2024- 2025 amatör futbol sezon başlama tarihi belli oldu

Diyarbakır 2024- 2025 amatör futbol sezon başlama tarihi belli oldu
Diyarbakır’da 2024-2025 Süper Amatör Ligi ve gençler U14-U18 Ligi’nin başlama tarihi, Diyarbakır Bağlar Gençlik merkezinde yapılan toplantı ile netlik kazandı.

Şehmus Kızılaslan

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da 2024-2025 Süper Amatör Ligi ve gençler U14-U18 Ligi’nin başlama tarihi, Diyarbakır Bağlar Gençlik merkezinde yapılan toplantı ile netlik kazandı. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdulsamet Karataş, Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan ve Diyarbakır Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ, amatör kulüp yetkilileri ile bir araya gelerek 2024-2025 futbol sezonu için Diyarbakır Süper Amatör Ligi ve altyapı liglerinin başlama tarihlerini belirlendi.

screenshot-13.png

Toplantıda, Diyarbakır'daki spor taban birliklerinin ortak istişaresi sonucunda, Diyarbakır Süper Amatör Ligi’nin 12 Ekim 2024 tarihinde başlamasına karar verildi. Ayrıca, genç futbolcuların mücadele ettiği U14 ve U18 liglerinin ise 22 ile 25 Eylül 2024 tarihleri arasında başlaması planlandı. Bu kararlar, bölgedeki amatör futbolun gelişimine katkı sunmak ve genç yeteneklere daha fazla fırsat tanımak amacıyla alındı.

screenshot-12.png

Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan Toplantı sırasında yaptığı koşmada Diyarbakır’da bulunan amatör kulüplerin ihtiyaçları, liglerde karşılaşılan zorluklar ve altyapıya verilen önemin artırılması gerektiği gibi konuları Spor Bakanlığına ve Diyarbakır yerel yönetimlere konu hakkında genel bilgilendirme yaptığını vurgulayan, Dayan “ Genel olarak tüm Amatör kulüplerin desteklenmesi ve altyapı liglerinin güçlendirilmesi gerektiği üzerinde durduğunu ve takipçisi olacağına belirtirken, genç oyuncuların futbol gelişimlerinin desteklenmesi için çeşitli önerilerde de bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.