VİDEO - DİTAM'tan 'Yerel Hizmetler ve Ortak Akıl' toplantısı

VİDEO - DİTAM'tan 'Yerel Hizmetler ve Ortak Akıl' toplantısı
Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından "Diyarbakır, yerel hizmetler ve ortak akıl” adlı toplantı başladı.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Diyarbakır'daki bir otel konferans salonunda düzenlenen toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, merkez ilçe Belediye Eşbaşkanları, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

ditam-toplanti-foto-2.jpegAzizoğlu, açılış konuşması yaptı

Yaşanan sorunların Diyarbakır’ın yeterli düzeyde belediye hizmeti almamasına ve toplumun yaşam kalitesinin düşük kalmasına sebep olduğunu ifade eden Azizoğlu, "Bu durum bölgedeki diğer illerde de benzer şekilde yaşanıyor. ve bunlar sadece bugünler için değil geleceğimiz için de büyük bir problem. Diyarbakır”ın yoğun politik ortamında daha az konuşulan, daha az görünen yerel hizmetlerdeki bu eksiklikleri daha görünür kılmayı amaçlıyoruz ayrıca buradaki belediyecilik hizmetleri ile batıdaki belediyecilik hizmetlerini de kıyaslamak istiyoruz" dedi.

ditam-toplanti-foto-3.jpeg

Azizoğlu'nun açılış konuşmasının ardından ekonomist Mehmet Aslan, "Diyarbakır Yerel Hizmetlerde neleri kaybediyor' raporundan stratejik plan önerilerini dile getirdi. Toplantı, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ve diğer belediye Eşbaşkanlarının konuşmaları ile devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.