DİSİDER’den GGC’ye Ziyaret

DİSİDER’den GGC’ye Ziyaret
Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (Disider) heyeti, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nü kutlamak amacıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’ni (GGC) ziyaret etti.

TİGRİS HABER - DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş, Başkan Yardımcıları Mahmut Biroğlu, Şeyhmus Ceylan ve Mesut Altun’dan oluşan heyeti, GGC Başkanı Felat Bozarslan, Başkan Vekili Aytaç Akhan, Yerel Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Fidançiçek ve Tesislerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nesrin Erdoğmuş karşıladı.

Ziyaret sırasında, basının önemi, basın özgürlüğünün korunması ve medyanın toplumdaki rolü üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Bozarslan, gazetecilerin karşılaştıkları zorluklara rağmen kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdiklerini belirtti. Bozarslan, basın mensuplarının çalışmalarını daha sağlıklı bir ortamda sürdürebilmeleri için gerekli adımların atılmasının önemine dikkat çekti.

DİSİDER heyeti ise GGC'ye gerçekleştirdikleri bu anlamlı ziyaretin, iki kurum arasındaki iş birliğini güçlendireceğini belirterek, basının daha özgür bir şekilde görev yapabilmesi için birlikte çalışmanın önemini vurguladı. Heyet adina projeleri i da anlatan DİSİDER Başkani Şeyhmus Akbaş, ayrıca, basının halkın doğru bilgilendirilmesi konusundaki rolünü takdir ederek, gazetecilere desteklerini iletti.

Toplantı sonunda GGC Başkanı Felat Bozarslan, DİSİDER heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, basın özgürlüğü mücadelesinin kararlılıkla süreceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum