Dicle Üniversitesinde sendika yetkisi kavgası, DEV Sağlık-iş: Gaspa izin vermeyiz

Dicle Üniversitesinde sendika yetkisi kavgası,  DEV Sağlık-iş: Gaspa izin vermeyiz
Dicle Üniversitesi Hastanesinde DİSK’e bağlı Dev Sağlık- İş çalışanları baraj altı bırakılarak toplu sözleşmede devre dışı bırakılmak istendiklerini öne sürerek bu durumu protesto ettiler.

Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Hastanesinde DİSK’e bağlı Dev Sağlık- İş çalışanları baraj altı bırakılarak toplu sözleşmede devre dışı bırakılmak istendiklerini öne sürerek bu durumu protesto ettiler. Dicle Üniversitesi Dekanlık önünde yapılan protesto eylemine DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

Protesto eylemi sırasında konuşan Dr. Çerkezoğlu; bu durumu kabul etmediklerini, bu konuda yasal işlemleri başlattıklarını belirtti.

dev-saglik-is-2.jpgÇerkezoğlu, şunları söyledi;

“Haklı bir dava için emeğimize alın terimize sahip çıkmak için verdiğimiz mücadelede karşı karşıya kaldığımız bir haksızlıkla, bir hukuksuzlukla mücadele ettiğimiz bir dönemde buradayız. Özellikle sağlık sendikamızın, sağlık ve sosyal iş kolunda örgütlü olan Devrimci Sağlık- İş’in verdiği büyük mücadele sonucunda önümüze konulan barajları yıkıp geçtiği ve Sağlık Sosyal Hizmet İşçilerinin özgür iradesini toplu sözleşme masalarına yansıyacağı bir süreç de ne yazık ki, bir haksızlıkla hukuksuzlukla karşı karşıya kaldı.

Memurlar işçi gösterildi

Benim bu sendikadaki üyeliğimi silecek kadar kirli bir tezgâhın içine girmişler. Bu yetmemiş sağlık ve sosyal iş kolunda çalışan işçi sayısını yüksek göstermek için; hastanelerimizde memur sendikalarına üye olan, memur sayılan, memur sendikalarında yönetici olan 4 B’li arkadaşlarımızı, bu sayıya dâhil ederek iş kolu barajını yükseltmişlerdir. Yanı bizim üye sayımızı aşağıya itmişler, iş kolu barajını yukarıya çekmişler. Ve % 99’lık bir sınırda sendikamızı baraj altında bırakmak istemişlerdir.

dev-saglik-is-5.jpg

Resmi itirazlarımızı yaptık. Ankara 4. İş Mahkemesi’ne davamızı açtık. Çalışma Bakanlığı hatalı bir işlem yapmıştır. Bu işlemin yanlış olduğu artık ortaya çıkmıştır.

‘Hep birlikte inandık hep birlikte başaracağız’

Sendikamızın barajın üstünde olduğu ortaya çıkacaktır. Bu süreçte hepimize bir iş düşüyor. Hakkımıza hukukumuza sahip çıkmaktır. Hep birlikte inandık hep birlikte başardık. Başardığımıza da hep birlikte sahip çıkacağız. Bu tezgâhı, biz yok sayan, kapalı kapılar arkasında sağlık iş kolu yöneticisi olmayan insanların, işçilerin hakkı hukuku hakkında karar verdiği bu süreci hep birlikte değiştirelim. Bunun için işçilerin söz ve karar sahibi olduğu sendikamızın ve konfederasyonumuzun çatısı altında yan yana omuz omuza gelmektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum