Dicle Elektrik Personeline İsg Eğitimi Verildi

Dicle Elektrik Personeline İsg Eğitimi Verildi
Dicle Elektrik Dağıtım, Diyarbakır’da çalışan personellerine Temel İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verdi.
 

Dicle Elektrik Dağıtım, Diyarbakır'da çalışan personellerine Temel İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verdi. İSG uzmanları ve işyeri hekimi tarafından şirketin Hevsel ve Sur salonlarında 6 gün boyunca verilen eğitim çalışmalarına Bölge Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan 510 personel katıldı.

Çalışanlara yönelik İSG eğitimini işyeri hekimi Mesut Karabulut, işyeri hemşiresi Birsen Akpolat, iş güvenliği uzmanları Kadriye Bulut ve Suzan Tirki Toloğ verdi. İş güvenliği kültürünün oluşturulması, iş güvenliğinin sağlanması ve olası iş kazalarının önlenmesi amacıyla uzmanlar tarafından verilen eğitimlere katılan personel, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni ile iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar gibi konularda da bilgilendirildi.

Personellere teorik eğitimin yanı sıra pratik olarak da eğitim verildi. İşyeri hekimi tarafından 'ilk yardım' konusu, maket üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı. Personeller, hekim gözetiminde maket üzerinde suni teneffüs ve kalp masajı yaptılar. Bu arada, geçmişte değişik yer ve iş kollarında yaşanmış olan kazalardan örnekler verilerek, bu kazalardan dersler çıkarıldı.

"HER PERSONEL 16 SAAT EĞİTİM ALDI"

Eğitimler ile ilgili bilgi veren iş güvenliği uzmanı Kadriye Bulut, 6331 sayılı İş Kanununu kapsamında bulunan işyerlerinde yönetmelik gereği en az yılda bir defa bu eğitimleri yinelediklerini belirtti. Elektrik dağıtım şirketleri gibi 'çok tehlikeli' işleri ifa eden işyerlerinde eğitim süresinin asgari 16 saat olduğunu da kaydeden Bulut, "Dicle Elektrik Dağıtım personeli de 6 gün boyunca 16 saat boyunca kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, ekranlı araçlarla çalışma, elle kaldırma ve taşıma, elektrik,tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü,,güvenlik ve sağlık işaretleri, tahliye ve kurtarma, kişisel koruyucu donanım kullanımı, meslek hastalıklarının sebepleri hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve ilkyardım konularında eğitim aldılar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.