Dicle Elektrik Acil Durum Ekibi Tatbikat Yaptı
Genel Müdürlüğün yanı sıra Diyarbakır İl Müdürlüğü’nün de bulunduğu Dicle Elektrik Dağıtım kampüsünde “Yangın eğitimi ve tatbikatı” gerçekleştirildi.
Genel Müdürlüğün yanı sıra Diyarbakır İl Müdürlüğü'nün de bulunduğu Dicle Elektrik Dağıtım kampüsünde "Yangın eğitimi ve tatbikatı" gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında işin uzmanları, şirket çalışanlarından oluşan acil durum ekibine olası bir yangın sırasında nasıl müdahale edileceği ve neler yapılacağı hakkında hem teorik, hem de pratik bilgiler verdiler.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yangın önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadelede görev yapacak bir acil durum ekibi kurdu. Şirket çalışanlarından oluşan ekipte yer alanların gerekli eğitim ve donanıma sahip olabilmeleri, muhtemel bir yangın sırasında ne yapacakları konusunda bilgilendirmek üzere, işin uzmanları tarafından eğitim verildi. "Yangın Eğitim Tatbikatı" adıyla Dicle Elektrik Dağıtım'ın Şanlıurfa karayolu üzerindeki ana kampüsünde gerçekleştirilen tatbikat öncesi, ekipte bulunanlara teorik bilgiler verildi. Ardından da kontrollü olarak uzmanların gözetiminde değişik türde yangınlar çıkarılarak, bu yangınlara nasıl müdahale edileceği pratik olarak gösterildi. Pratik eğitim nedeniyle yangına müdahaleler sırasında, zaman zaman heyecanlı anlar da yaşandı.
Kanun uyarınca gerçekleştirildi
Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarından Suzan Tirki Toloğ, tatbikatın 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarında gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu tatbikat sırasında acil durum ekiplerinden olan yangın söndürme ekibine, olası yangın esnasında doğru hareket tarzı ve müdahale yöntemleri konusunda bilgiler verildi. Yine ekiptekilere yangına ilk müdahalenin nasıl yapılacağı, muhtemel can kayıpları ve yaralanmaları nasıl önleyecekleri ile en hızlı ve güvenli biçimde nasıl tahliye işlemi yapacakları konusunda tatbiki bilgiler verildi" dedi.
"Teorik ve pratik bilgiler verildi"
Toloğ, tatbikat sırasında katılımcılara yanma ve sebepleri, yangın türleri, yangın cihazlarının tanımı ve kullanımları, yangın türüne göre uygun söndürme maddeleri, yangında yapılması gereken ilk önlemler, yangın söndürülürken dikkat edilmesi gereken hususlar ve tahliyelerde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda da teorik ve pratik bilgiler verildiğini de kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.