DESOB Başkanı Ebedinoğlu, instagram engelini eleştirdi; “Günlük 1.9 milyar liralık kayıp var”

DESOB Başkanı Ebedinoğlu, instagram engelini eleştirdi;  “Günlük 1.9 milyar liralık kayıp var”
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, instagramın Türkiye'de engellenmesinin günlük maliyetinin 1.9 milyar liralık bir hacmi olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

ÖZEL HABER-Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, e-ticaret çağında yaşandığını hatırlatarak, günlük 1.9 milyar liralık bir hacmin söz konusu olduğu sanal âlemde erişim engelinin bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) kararıyla Instagram'a erişim engeli getirilmesi, en çok e-ticaret yapan esnafı etkiledi. İnstigrama erişim engelinin Anayasa ile güvence alındığını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Türkiye genelindeki esnafın bu erişim engeli nedeniyle büyük zarara uğradığını belirterek, "Gerekçesini bilmemekle birlikte Instagrama erişim engeli Anayasa ile güvence altına alınan iletişim, haber alma ve ifade özgürlüğüne açıkça aykırıdır. Ayrıca instagrama erişim engeli ciddi anlamda ekonomik kayba sebep oluyor. Çağımız E-ticaret çağı, erişim engeli nedeniyle e-ticaret ciddi anlamda duraksadı. Bu yanlıştan dönülmeli ve Anayasaya aykırı olan sosyal medya yasaklarından vazgeçilmesi gerekir" dedi.

Yanlış bir karar

Milyonlarca kişinin kullanıcısı olduğu instagrama erişimin engellenmesinin yanlış bir karar olduğunu anlatan Ebedinoğlu, "Milyonlarca kullanıcısı olan platforma girişte sorun yaşanmasıyla birçok insan mağdur oldu. Aynı zamanda binlerce kişinin ürün pazarladığı bir platform olan Instagram’da, reklam verenler ve küçük işletmeler ürünlerinin satışında aksaklık yaşamaya başladı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, geçen gün bir televizyon kanalında izledim. Sayın Ekmekçi, instagram’ın kapatılmasının e-ticarette neden olacağı kaybın 1,9 milyar TL olduğunu söylemişti. Bire bir yok olmaz ama başka zamana veya başka bir platforma kayacağını söylemişti. Bu küçük ölçekli esnafın kazancının da ertelenmesi, ötelenmesi anlamına gelmektedir. Toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10’luk kısmın sosyal medyadan yapıldığını biliyoruz. Bu da şu anlama geliyor; günde 930 milyon TL’ye denk gelen bir kayıp söz konusu olacak. Tabi bu matematiksel hesaplanan boyutu bir de uzmanların söylediğine göre; platformlara trafik oluşturan fenomenlerle birlikte bu rakam 1,9 milyar liralık bir hacme ulaşıyor. Ülke olarak çok ciddi bir kayıp. Bunu gözardı etmek akıl karı değil. Bu yanlıştan acilen dönülmeli, Anayasaya aykırı olan sosyal medya yasaklarından vazgeçilmeli" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.