Dervişoğlu: İktidar gayrimeşrudur

Dervişoğlu: İktidar gayrimeşrudur
İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, MHP Lideri Bahçeli'nin 'Öcalan' Meclis'te konuşsun sözlerine sert yanıt verdi. Dervişoğlu, "İktidardakiler gayri meşrudur" dedi.

TİGRİS HABER - MHP'den kopup kurulan İYİ Parti'nin Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışının ardından ne söyleyeceği merak konusuydu. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Toplantı sıralarına terör örgütü PKK'nın şehit ettiği kahraman Türk askerlerinin fotoğrafları koydu.

Dervişoğlu, şöyle konuştu:

"Gayri milli mutabakat ilan etmişlerdir. Normalleşme çağrısıyla başlayan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama sürecine giden süreçte yanına İmralı ve kandil katilerini alarak büyük Türk milletine savaş ilan edilmiştir.

Ben acaba ne demek istedi diye tartışmaya açık cümleler kurmayacağım. Cumhuriyet'in yüzüncü yılına 1 haftamız var kaybedecek bir dakikamız yok. İhanet çemberi genişlemiştir. Biz siyasi hesaplar üzerinden konuşmayız, 3-5 oy için Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha aday yapmak için ihanete el uzatma düşüklüğüne asla katlanamayız.

Saray'daki zat, bebek katillerinin itibarına, annelerin gözyaşlarına, Türk milletinin şeref ve haysiyetini milyonlarca ipsiz sapsıza tercih ettiğini, dahası sonuna kadar sürdüreceğini söz ve eylemleriyle göstermektir. Adına da iktidar denilen yapı tamamen meşruiyetini yitirmiş haldedir. İktidardakiler gayri meşrudur. Verdikleri emirler ve talimatlar da gayri meşrudur"

Kaynak:HalkTV - Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.