Derik İlçesinde Husumetliler Çatıştı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Derik İlçesinde Husumetliler Çatıştı: 1 Ölü, 1 Yaralı
Mardin'in Derik ilçesinde, Sefa ve Hama aşiretleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan çatışmada bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de ağır yaralandı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Mardin'in Derik ilçesinde, Sefa ve Hama aşiretleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan çatışmada bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de ağır yaralandı. Çatışmanın ardından, Sefa Aşireti'nin Düztaş Köyü'ne yönelik silahlı tacizleri köyde paniğe neden oldu.
Derik ilçesinde 3 ay önce, Sefa Aşireti ile Hama Aşireti arasında arazi meselesi nedeniyle husumet başladı. Geçtiğimiz günlerde bu husumet, silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada Hama Aşiretinden bir kişi ağır yaralanırken, Sefa Aşiretinden de bir kişi yaşamını yitirdi.


Silahlı Tacizler Endişe Yarattı
Olayın ardından Sefa Aşireti üyeleri, Hama Aşireti’nin yaşadığı Düztaş Köyü'ne bağlı Hama Mezrası'na sürekli olarak silahlı tacizlerde bulunmaya başladı. Bu tacizlerin sonucunda mezradaki çok sayıda hayvan telef oldu. Bölge sakinleri, 3 aydır süren bu tacizlerin kendilerini büyük bir tehlikeye soktuğunu belirtiyor.

whatsapp-image-2024-07-27-at-13-02-18.jpeg

Köyde Panik ve Güvenlik Endişesi
Hama Mezrası sakinleri, sürekli yaşanan silahlı tacizler nedeniyle büyük bir panik içinde olduklarını ve can güvenliklerinin kalmadığını ifade ediyor. Hama Aşireti mensubu Ercan Acar, yetkililere acil çağrıda bulunarak, bölgede güvenliğin sağlanmasını ve tacizlerin son bulmasını talep etti.
Bu arada, yetkililer ise olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını ve güvenlik önlemlerini artıracaklarını duyurdu. Bölgedeki gerilimin yatıştırılması ve barış ortamının yeniden sağlanması için çeşitli adımların atılacağı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.