Demirtaş: İçişleri bakanı'nda haysiyet olsa istifa ederdi

Demirtaş: İçişleri bakanı'nda haysiyet olsa istifa ederdi
Şırnak'ta bir cenazenin sürüklenmesi iddialarıyla ilgili konuşan Selahattin Demirtaş, "İçişleri Bakanı'nda haysiyet olsa, onur olsa bugün istifa ederdi." dedi.

  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ta bir cenazenin sürüklenmesi iddialarıyla ilgili konuştu. Demirtaş, "İçişleri Bakanı'nda haysiyet olsa, onur olsa bugün istifa ederdi, zaten seçilmiş biri değil. İstifa eder, en azından böyle bir vahşet uygulamasına tepki koyardı. Bunlarda o onur namına bir şey yok. Hükümette bu yok, başbakanda bu yok." dedi.

"ÖLÜYE ONU YAPANLAR..."

Frankfurt'tan İstanbul'a gelen Selahattin Demirtaş, Şırnak'ta bir cenazenin sürüklenmesiyle ilgili konuştu. Demirtaş, "İnsanlık dışı bir olay. İnsanlığın bu kadar ayaklar altına alınması yerlerde sürünmesi gerçekten vahşet boyutunda uygulamalar yapılması normal değil. Başbakanın açıklamaları da tatmin edici olmaktan çok uzak. Neredeyse yerde sürüklenen kişiyi suçlayan ifadelerle başlayan bir cümle kurması ayrıca bir utançtır. O sadece kameraya yansıyan bir vaka. Orada her gün aşağı yukarı benzer olaylar, vakalar yaşanıyor. Ölüye onu yapanların diriye neler yapabileceğini siz düşünün. Ben burada bütün güvenlik güçleri böyledir bu uygulamaları yapıyor demiyorum. Aşağı yukarı uygulamaları budur." ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'NİN BATISI BUNDAN HABERDAR DEĞİL"

Bölgede yıllardır böyle bir politika yürütüldüğünü belirten Demirtaş, "Yıllardır böyledir. Sadece Türkiye'nin batısı bundan haberdar değil. Şimdi görüntüler sadece ortaya çıktı. Bunu nasıl örtbas edeceklerdi. İki müfettiş göndermişler oraya. İçişleri Bakanı'nda haysiyet olsa, onur olsa bugün istifa ederdi zaten seçilmiş biri değil. İstifa eden en azından böyle bir vahşet uygulamasına tepki koyardı. Bunlarda o onur namına bir şey yok. Hükümette bu yok, başbakanda bu yok." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.