DEM Partili Koçyiğit TÜİK'e sordu; "O marketin adresini verin alışveriş yapalım"

DEM Partili Koçyiğit TÜİK'e sordu;    "O marketin adresini verin alışveriş yapalım"
DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TÜİK'in fiyatlarını çok düşük gösterdiği yumurta, kuru soğan, şeker ve zeytinyağı satan marketin nerede olduğunu sorarak, "Biz de gidip oradan alış veriş yapalım" dedi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM'de yaptığı konuşmada, TÜİK'in fiyatlarını çok düşük gösterdiği yumurta, kuru soğan, şeker ve zeytinyağı satan marketin nerede olduğunu sorarak, "Biz de gidip oradan alış veriş yapalım" dedi.

Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra TÜİK'e hedef alan DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, bir köşe yazarının 2022 yılından beri enflasyon rakamlarının belirlendiği 100 kalem malın fiyatlarını mecliste yaptığı konuşmada açıkladı. TÜİK'in enflasyon rakamlarını gizlediğini savunan Koçyiğit, "Biliyorsunuz harika bir kurumumuz var, TÜİK. Bu kurumun bir enflasyon sepeti var. TÜİK, enflasyon sepetindeki her şeyi herkesten gizliyorlar. Sepette açıkladıkları aylık ve yıllık enflasyon oranları var. Basında bugün önemli bir ekonomist yazar köşesinde çok önemli bir şey yazdı. 2022'den beri TÜİK'in açıklamadığı enflasyon sepetindeki 100 kalem malın fiyatını açıkladı. Bu 100 kalem malın fiyatını görünce TÜİK'in bu rakamları niye açıklamadığını anlıyoruz. Çünkü pakette neler var biliyor musunuz? Haziran ayında bir adet yumurta 2.47 TL, bir kilo kuru soğan 7.76 TL, toz şekerin kilosu 20,73 TL, bir litre zeytinyağı fiyatı 113 liraymış. Şimdi bu ürünleri hangi markette aldığını TÜİK’E sormak istiyoruz. Hangi markete? Adresini verin biz de gidelim, o marketten alışveriş yapalım. Zira bizim alışveriş yaptığımız markette böyle fiyatlar yok. Ev kirası 5 bin 844 liraymış. Şehirde 5 bin 844 liraya siz bir oda tutamazsınız. TÜİK’e soruyoruz bu ev nerede kiralamışlar? Söylesinler hepimiz birlikte o şehire, o semtteki bir eve taşınalım. Sepetteki çarpıcı olan fiyatlardan bir kalem de; uzman doktor muayene ücretinin 33 lira 69 kuruşmuş. Uzman doktor özel hastaneye gittiğinizde neredeyse katkı payı olarak 1000 lira veriyorsunuz. Ama burada bir uzman doktor muayenesi 33 lira 69 kuruşmuş. Bu uzman doktor hangi hastanede söyleyin, halkımız da gitsin orada muayene olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum