DEM Partili belediyeleri toplantıya çağırmadılar!

DEM Partili belediyeleri toplantıya çağırmadılar!
Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Değerlendirme Toplantısı’nda DEM Partili belediyeler davet edilmedi. Eşbaşkan Neslihan Şedal, 'Bu tavır siyasi bir tavırdır' diyerek olaya tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Gazete Duvarın haberine göre, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Ağustos ayı Meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Şedal, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Değerlendirme Toplantısı'na DEM Partili belediyelerin çağrılmadığını ve bu durumun siyasi bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Van Gölü çevresinde Bitlis’in 3, Van’ın ise 6 ilçesi bulunuyor. 31 Mart yerel seçimlerinde bu ilçelerden 7’sini DEM Parti, 2’sini ise AK Parti kazandı. Ayrıca, Van Gölü Havzası'nın yüzde 80’i Van il sınırları içinde yer alıyor. Şedal, DEM Partili belediyelerin toplantıya davet edilmediğini hatırlatarak, "Kayyım döneminde toplantılara dahil ediliyorduk ama DEM Parti kazandıktan sonra çağrılmadık. Ahlat'ta gerçekleşen toplantıyı basından öğrendik" ifadelerini kullandı.

"ADALETSİZ SİYASİ BİR TUTUM"

Şedal, toplantıya Adilcevaz ve Ahlat belediyeleri, Van Gölü Aktivistleri Derneği, Çevre Koruma İl Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü'nün dahil edildiğini, ancak Van Büyükşehir Belediyesi ve DEM Partili ilçe belediyelerinin yer almadığını vurguladı. Özellikle Tatvan Belediyesi’nin bile toplantıya çağrılmadığını belirten Şedal, bu durumun adaletsiz ve siyasi bir tutum olarak değerlendirildiğini ifade etti.

"TOPLANTIYA ÇAĞIRMADIKLARI İÇİN KENDİMİZİ İFADE EDEMEDİK"

Van Gölü’nün kirliliği konusuna dikkat çeken Şedal, derelerin temizlenmediğini ve göle çöp yığıldığını belirtti. Ayrıca, arıtma tesislerinin durumu, sintin atıkları ve dip çamuru temizliği gibi konuları gündeme getirmek istediklerini söyledi. Şedal, toplantıya dahil edilmedikleri için bu konuları paylaşamadıklarını ancak destek sunmaya hazır olduklarını da belirtti.

Van Gölü’nü korumak için belediyeler arasında bir birlik oluşturulması gerektiğini vurgulayan Şedal, AK Partili Ahlat ve Adilcevaz belediyeleriyle diplomatik ilişkiler kurarak bu birliğe dahil etmek istediklerini belirtti. "Van Gölü hepimiz için bir değerdir, kültürel ve doğal güzelliklerimize sahip çıkmalıyız" diyen Şedal, bu durumu siyasi bir yaklaşım olarak değerlendirdiklerini ve toplumsal değerler üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini vurguladı. (HalkTV)

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.