DEM Parti'den Narin Güran'ın mezarına ziyaret

DEM Parti'den Narin Güran'ın mezarına ziyaret
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PARTİ) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cenazesi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın mezarını ziyaret etti.

dem-parti.png

MA'da yer alan habere göre; çok sayıda partili de Hatimoğulları’na eşlik etti. Hatimoğulları şunları söyledi:

"Sevgili Narin'den güzel bir haber almak için 19 gün bekledik. Onun yaşadığına dair güzel bir haber almak için bütün Türkiye 19 gün bekledi ama ne yazık ki acı haberle hepimiz yüzleştik. Narin'in ölümü üzerinde çok devasa bir sır perdesi var. Ama şunu bilmeliyiz ki Türkiye'de binlerce Narinler var. Hikayesi bilinmeyen, yaşadığı cinsel istismarı en yakınındakine söyleyemeyen binlerce çocuk var ve binlerce çocuk bu şekilde katlediliyor. Katiller erkek egemen sistemin ta kendisidir. Katiller iktidarın ta kendisidir ve yereldeki mikro iktidarcıklardır katiller."

SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ

Hatimoğulları şöyle devam etti: “DEM Parti olarak Narin’in katilleri açığa çıkana kadar, bütün bu sorular yanıtlanıncaya kadar davanın takipçisi olacağız. Bu dava çocuklar katledilmesin diye devam edecek. Hani derler ya 'Çocuklar bağırmaz, çocuk şikâyet etmez', bizler böyle telkin ederiz. Sizden ricam bırakın çocuklar konuşsun, gördükleri şiddetin karşısında susmasın. Artık her anne kendi çocuğunu en yakına bırakmaya korkmuştur. Bu Amed’in değil, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de travmasıdır. Narin’in davasını sonuna kadar bu nedenle takip edeceğiz. Bu coğrafyada bütün çocuklar istismara uğramayana kadar, çocukların mutlu, parklarda kaygısız oynayacakları ortamı yaratana kadar mücadelemiz sürecek.

dem-parti-2.png

Narin’in mezarı başında bir kez daha şunu söylemek istiyorum; silah deposu, bazı partilerin üssü haline gelen köylerdekiler de şunu bilmeli. Bu silahlar döner köyü bir birine kırdırır. Bizler Kürt sorunun demokratik çözümünden yanayız. Bu sorunların çözülmemesi için ölen çocuklarımıza dahi sahip çıkmamızı engelleyen anlayışa karşı demokrasi zemininde mücadelemiz devam edecek. Sevgili Narin, Türkiye ve Kurdistan’ki bütün kadınlar adına diyoruz ki 'Biz kadınlar sizlerin yaşam hakkına sahip çıkacağız.' Senin ölü bedenine bile işkence edilmiş. Bundan dolayı kelimelerle anlatamayacağımız kadar üzgünüz. Senin gibi başka çocuklarında başına bir şey gelmesin diye mücadele edeceğiz. Toplumu bu konuda daha fazla mücadeleye davet ediyorum." (MA)

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum