DEM Parti ayağa kalkmadı, CHP alkışlamadı

DEM Parti ayağa kalkmadı, CHP alkışlamadı
1 Ekim itibariyle TBMM çalışmalarına başladı. Her yeni yasama yılında olduğu gibi bu yasama yılı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı. Erdoğan'ın konuşması sırasında DEM Parti sıraları ayağa kalkmazken, CHP sıraları da alkışlamadı.

TİGRİS HABER - TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılının açılışı yapıldı. Yasama yılı açılış töreni kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşma yaptı. Erdoğan Genel Kurul'a giriş yaptığı sırada DEM Partı sıraları ayağa kalkmadı, CHP sıraları da alkışlamadı.

Oturum başlamadan önce CHP Meclis Grup yönetimi, milletvekillerine Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkılmasını istediği bir mesaj gönderdi. Erdoğan’ı ayakta karşılamak istemeyen bazı CHP milletvekilleri Genel Kurul oturumuna katılmadı.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin hukuksuz düşürülmesi sebebiyle Meclis, Atalay'sız toplandı. Açılış oturumuna katılmayacağını açıklayan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilleri Ahmet Şık ve Saliha Sera Kadıgil ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Genel Kurul, yeni yasama yılının ilk görüşmelerini de 2 Ekim Çarşamba günü yapacak. Meclis'in bu dönem gündemi yoğun olacak. Öncelikli olarak 9. Yargı Paketi, yeni Anayasa, Merkez Bankası Başkanının sunumu ve ardından Plan, Bütçe Komisyonu görüşmeleri başlayacak.

Kaynak:Gazete Duvar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.