DEDAŞ, işçilerinin eylemi devam ediyor

DEDAŞ, işçilerinin eylemi devam ediyor
130 DEDAŞ işçisi, ekonomik ve sosyal haklarını alamadıkları iddiası ile 7 gündür, Diyarbakır Elektrik Dağıtım A.Ş İl Müdürlüğü önünde eylemlerine devam ediyor.

Haber - Foto/Gencer ARPACI

Diyarbakır Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ)  İl Müdürlüğü’nde çalışan130 taşeron firma işçisinin, ekonomik ve sosyal haklarının verilmediği iddiası ile başlattıkları iş bırakma eylemi 7’ncı gününe girdi. Enerji-Sen öncülüğünde başlatılan ve Diyarbakır Elektrik Dağıtım A.Ş İl Müdürlüğü önünde devam eden eyleme ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya taşeron firma işçilerinin yanı sıra KESK, İHD, BDP Diyarbakır İl Örgütü ve Kayapınar Belediyesi işçileri de, destek vermek amacıyla katıldı.

Eylemde katılan işçilerin adına basın metnini okuyan Abdulrezzak Cihan, iş bırakmanın birinci nedeninin işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerin alınmaması, ikinci nedeninin ise yol-yemek parasının verilmemesi olduğunu söyledi. Cihan, “ Direnişimizin ilk altı gününde polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldık. Bugün 7’nci günü ve biz daha kararlıyız. Bölge insanının hayatına değer verilmediğini, savaş karşıtı olduğunu iddia eden hükümet, özelleştirme ve taşeronlaştırmayla bizleri ölüme gönderiyor. Haklarımızın karşısında da karşımıza polis dikiliyor. Bizler iş barışını sağlamak için defalarca yönetime görüşme talebinde bulunurken, yönetim taleplerimize karşılık vermedi” diye konuştu.

Öte yandan DEDAŞ yönetimi de işçilerin sözleşmesinde yer alan maddeler dışında bir şey uygulamadıklarını kaydederek,”Sözleşmedeki hükümlerin tamamını yerine getiriyoruz. Kurumdan istenen sözleşmede yer almayan taleplerdir. Bu arkadaşlarımız işe girerken kendilerine imzalatılan bir sözleşme var. O sözleşmede ne yer alıyorsa hepsi yerine getiriliyor.Sözleşme dışında talep edilen şeyler hukuki değildir.”dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.