DBP'nin eğitim çalışması Dersim'e taşındı

DBP'nin eğitim çalışması Dersim'e taşındı
DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Dersim'de partililere yönelik gerçekleştirilen 2 günlük eğitime katıldı.

DERSİM Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, önlerine koydukları demokratik toplum ve özgür yaşam inşası hedefi doğrultusunda bu misyonu üstlenecek demokratik siyaset kadrolarını yetiştirmek üzere Kürdistan kentlerinde parti olarak başlattıkları eğitim programı kapsamında bu kez Dersim'e geldi. Ayna, daha önce de Antep-Adıyaman, Malatya, Urfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin'deki eğitim çalışmalarına katıldı.


Dersim Belediyesi Kültür Merkezi'nde bugün başlanan 2 günlük eğitim çalışmasına MYK üyesi Bermal Birtek, Dersim Belediye eş başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Peri Belediyesi eş başkanları Fadime Çetinkaya ve Hüseyin Çetinkaya, Karakoçan Belediyesi eş başkanları Cennet Ayık ve Burhan Kocaman, DBP il ve ilçe yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı.

Eğitim, devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. 

Saygı duruşunun ardından gündem maddeleri MYK üyesi Bermal Birtek tarafından açıklandı. 2 gün sürecek eğitimin konu başlıkları, "Siyasal süreç değerlendirilmesi", "Demokratik özerklik ve konfederalizm" oldu. Okunan gündem maddelerinin ardından eğitim basına kapalı bir şekilde devam etti.(Diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.