DBP’den Madımak anması

DBP’den Madımak anması
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Sivas katliamının 23’üncü yıldönümünde yaşamını yitirenleri yaptığı bir yazılı açıklama ile andı.

 

Dilek Sezer

 

DBP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada 23 yıl önce, düzenlenen Pir Sultan Abdal şenliklerine katılmak için kente gelen aydınların kaldığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesiyle 33 aydının yakılarak, hunharca katledilmesine ilişkin "Madımak katliamında yaşamını yitiren canlarımızı anıyor, katliamı gerçekleştirenleri bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz" denildi.

“Adalet arayan herkesin yanında olacağız”

Türkiye tarihi için "bir utanç, insanlık için bir kıyım" olarak tanımlanan katliamın, Türkiye'de insanca yaşamayı arzu eden bütün kesimlere karşı yapıldığını ve aradan geçen 23 yıla rağmen katliamın tüm yönleriyle aydınlatılmadığı vurgulanan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Sivas davası başta olmak üzere insanlığa karşı işlenen suçların yargılanmasını sağlamak, hakikatlerin ortaya çıkması, yargılanması ve yaraların sarılması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Adalet arayan herkesin yanında olacağız. Madımakta insanları diri diri yakarak nasıl katlettilerse; aynı zihniyet bugün Cizre Sur, Yüksekova, Şırnak, Nusaybin ilçelerinde katliamlar yaparak, Kürdistan'da yerleşim yerlerini bombalarla yerle bir ediliyor.”

“Alevi inancına yönelik imha, inkâr ve asimilasyon politikaları sistematik”

Devletin Alevilere yönelik politikalarının tarihten bugüne değişmediğinin belirtildiği açıklama şöyle sonlandırıldı: “İmha inkâr ve asimilasyon politikaları Alevi inancına yönelik sistematik bir politikaya dönüştü. Günümüze Alevi kimliğine yönelik saldırılar çeşitli yöntemlerle devam ettirilmektedir. Alevilerin yerleşim yerlerine bugün mülteci kamplarının yapılması mühendislik hesaplamalarla demografik yapısına müdahale edilmektedir. Alevilerin eşit yurttaşlık talebi yok sayılmaktadır. Bütün bu politika ve saldırılara karşı mücadelemizi artırarak sürdüreceğimizi belirtiyor, Madımak katliamında yaşamını yitiren canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.