DBP özerklik konferansları gerçekleştirecek

DBP özerklik konferansları gerçekleştirecek
Son dönemde Kobanê eylemleri gerekçe gösterilerek üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonların durdurulması çağrısı yapan DBP, eğitim ve örgütlenme çalışmalarına hız vereceklerini bildirdi.

ANKARA -  Ayrıca DBP önümüzdeki günlerde bölge illerinin çoğunda "özerklik" konferansları gerçekleştirme kararı aldı. 


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), dün gerçekleştirdiği MYK toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. Toplantıda partinin mevcut durumunun ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiğine işaret edilen açıklamada, siyasal gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde yapıldı.
Kobanê ve Şengal direnişlerin dünyayı şaşırtan bir düzeye ulaştığı, Kobanê direnişinin 3'üncü ayında devam ettiği belirtilen açıklamada, DAİŞ'in Hewlêr ve Mürşitpınar'a yönelik saldırıları da kınandı. Açıklamada, "Bu süre zarfında hükümet her ne kadar DAİŞ çeteleri ile iş birliği içerisinde olduğunu inkar etse de Mürşitpınar sınır kapısında yaşanan patlamanın Türkiye tarafından gelen bir araçla gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştır. Bu durum Kürt Halkının her geçen gün artan kazanımlarını baltalama çalışmaları dışında nitelendirilemez. Bu boyutuyla bir kez daha ifade ediyoruz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti artık DAİŞ'e yaptığı yardımları inkar etmek yerine bu yardımları durdurmalı sürece daha ciddi ve dürüst yaklaşmalıdır" değerlendirmesi yapıldı. 

'Soykırım operasyonlarını durdur'

Kobanê eylemleri sonrasında başlayan serhıldan sürecinden sonra hükümetin halkın demokratik tepkileri terörize etmeye çalıştığı ve sonrasında bir siyasi soykırım operasyonlarının başlatıldığına işaret e dilen açıklamada, "Bu çerçevede yüzlerce parti çalışanımız gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Halkın anti demokratik söylem ve pratikler karşısında gösterdiği tepkiler bu biçimiyle terörize edilmeye çalışılarak tutuklamalar gerçekleştirilmiştir. Özellikle bu süreçte gerçekleştirilen tutuklanmaların parti gençliğine dönük gerçekleştiriliyor olması manidardır. Kürt Halkının gelecek demokratik siyasetinin önünü kapatmaya dönük bir politikadır. Partimiz açısından bu tutuklamaların kabul edilebilecek herhangi bir yanı yoktur. Hükümeti de bu noktada meseleye daha doğru yaklaşmaya tutuklamalar gerçekleştirmekten öte halkta bu tarzda tepki uyandıran politika ve uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyoruz" denildi. 

DBP'nin Kongreler sürecine de işaret edilen açıklamada, kalan kongrelerin bir an önce bitirilmesi kararı alındığı açıklandı. Daha önce aldıkları "eğitim ve örgütlenme seferberliği" kararının aktifleştirileceği, siyaset akademilerinin de çalışmalarını hızlandırdığına vurgu yapılan açıklamada, "Amed, Van ve İstanbul'da eğitim devreleri başlatılmış olup İzmir, Gever, Mardin'de devrelerin 1 hafta içerisinde, geri kalan yerlerin ise 15 gün içerisinde başlatılması kararlaştırılmıştır" denildi. Ayrıca açıklamada, özerklik konferanslarının yapılacağı belirtilerek şu bilgilere yer verildi: 

"Yine bu süreçte yerelden özgün ve özerk örgütlenmenin önemi üzerinde yoğunca tartışılmış, bu örgütlülüğü sağlayabilmek için konferansların bir an önce gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Buna göre 9-10 Aralık tarihlerinde Dersim, Urfa, Siirt bölge konferansları,13-14 Aralık tarihlerinde Mardin, Erzurum-Muş, Van, Amed konferansları,16-17 Aralık tarihlerinde Batman, Bitlis, Hakkari, Şırnak konferanslarının gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'a özgürlük imza kampanyasının bir süre daha aktif bir biçimde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır."(Diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.