Çözüm süreci bal üretimini arttırdı

Çözüm süreci bal üretimini arttırdı
Şırnak'ta, çözüm süreci ile daha da gelişen arıcılık sayesinde bal üretimi de arttı.

Yüksek yaylalarında zengin bitki çeşitliliği ve zengin florasıyla civarındaki arıcıların da adeta uğrak yeri olan Şırnak'ta çözüm süreci ile arıcılıkta büyük bir ilerleme kaydedildi.

ŞIRNAK - Beytüşşebap ilçesinde arıcılığın geliştirilmesi için GAP ve Beytüşşebap Kaymakamlığı tarafında 120 çiftçiye 25’er adet arılı kovan dağıtımı yapıldı. GAP idaresi tarafından finanse edilen, Beytüşşebap Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Şırnak Arıcılar Birliği ortaklığında yürütülen proje kapsamında toplamda 3 bin adet arılı kovan, 3 bin kilogram temel petek, 120 takım arıcılık malzemesi ve arıcı kıyafetleri dağıtıldı. Törende konuşan Beytüşşebap Kaymakamı M. Fevzi Dönmez, Şırnak’ı balın merkezi yapmak için bir yol daha kat etiklerini ifade ederek çiftçi için gereken tüm destekleri süreceklerini söyledi. Beytüşşebap Kaymakamı M. Fevzi Dönmez, “Bu gün Beytüşşebap’ta organik arıcılığı geliştirmek amacıyla 120 ailemize 25’er kovan arılı kovan dağıtıyoruz. İnşallah bu sayede ilçemizde zaten yaygın olan arıcılığı iyice geliştirmek istiyoruz. Şırnak’ı balın merkezi yapmak için bir yol daha kat ediyoruz inşallah. Bu proje GAP idaresi başkanlığının desteği ile gerçekleşen bir projedir. Bu sayede biz aynı zamanda ilçemizdeki insanlarımızın ekonomik olarak da belirli bir para kazanmasını istiyoruz. Şuanda 25’er kovan dağıtıyoruz. 25 kovandan ailelerimiz organik arıcılık yaptığı zaman yıllık 80-90 bin lira gibi bir gelir elde edebilecekler” dedi. 
Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan, ilçenin artık bal ile anılmasını istediklerini söyledi. Aşan, "Bunun için birçok çalışma yapıyoruz. Birçok fuar ve etkinliğe katılıyoruz. Böyle projeler kapsamında arıcılık ilçemizde daha da gelişecektir. Bal üretimi gelişecektir” diye konuştu. 
Çiftçiler ise bu desteğin kendileri için çok iyi olduğunu söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.