Çocukların Sağlığı ve Başarısı için Okullardaki Hijyen Şart!

Çocukların Sağlığı ve Başarısı için Okullardaki Hijyen Şart!
Okullardaki hijyen eksikliği, öğrencilerin sağlığını ve akademik başarısını olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, hijyen alışkanlıklarının kazandırılmasının önemini vurguluyor.

Hijyen Eksikliği Akademik Başarıyı Düşürüyor

TİGRİS HABER - Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Ayhan Özşahin, okullarda temizlik personeli yetersizliğinin hijyen sorunlarına neden olduğunu ve bu durumun çocukların sık hastalanmasına yol açtığını ifade ediyor. Kısa vadede çocukların sağlık sorunları yaşamalarına, uzun vadede ise büyüme ve gelişimlerinin yavaşlamasına neden olabileceğini belirten Dr. Özşahin, bu sorunların okula devamlılığı ve akademik başarıyı da olumsuz etkilediğini söylüyor.

Sağlıklı Okul Ortamları, Sağlıklı Nesiller

Okul ortamlarının temiz ve düzenli olmasının çocukların hem fiziksel hem de psikolojik sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunuyor. Hijyenik olmayan okullar, hastalık yapıcı mikroorganizmaların yayılmasına zemin hazırlayarak solunum yolu enfeksiyonları, ishal gibi hastalıkların artmasına yol açıyor. Bu durum, okula devamsızlıkların artmasına ve eğitimde başarısızlığa neden olabiliyor.

Düzenli ve Temiz Ortamlar Başarıyı Destekler

Dr. Özşahin, düzenli ve temiz çevrelerin bireylerin ruh sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yarattığını vurguluyor. Temiz bir ortamda kendimizi daha iyi hisseder, yaptığımız işe daha iyi konsantre olabiliriz. Ancak dağınık ve kirli bir ortam, dikkat dağınıklığı ve stres yaratabilir, bu da çocukların akademik başarılarını olumsuz etkileyebilir.

Okullarda Hijyen Eğitimi Şart

Dr. Özşahin, çocuklara kişisel hijyen alışkanlıklarının kazandırılmasının önemine dikkat çekiyor. Özellikle tuvalet sonrası ve yemek öncesi ellerin yıkanması, okul giysilerinin düzenli temizlenmesi gibi basit hijyen kurallarının öğretilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu alışkanlıklar, çocukların hem sağlığını hem de okul başarısını olumlu yönde etkileyecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.