Cizre'de bodrumdan çıkarılan 178 cenazeden 101'i teşhis edilemiyor

Cizre'de bodrumdan çıkarılan 178 cenazeden 101'i teşhis edilemiyor
Diyarbakır’da Cizre için kurulan Kriz Masası, 101 cenazenin hastanelerde teşhis edilmesi için bekletildiğini açıkladı.

 

Diyarbakır'da Cizre için kurulan Kriz Masası, bugün itibari ile hastanelere ulaştırılan cenaze sayısının 178 olduğunu açıkladı. Kriz Masası, hayatını kaybeden 65 kişinin toprağa verildiğini, 12 cenazenin ise teşhis edildiğini kaydetti.

 101 cenazenin hastanelerde teşhis edilmesi için bekletildiğini ifade eden Kriz Masası, cenazelerden sadece 41'inin DNA eşleşmeleri sonucu teşhis edildiğini söyledi.

 DBP PM üyesi Ayşegül Çoban, Cizre'deki vahşet bodrumundan bugüne kadar 178 kişinin cenazesinin çıkarıldığını ve bu cenazelerden sadece 41'inin DNA eşleşmeleri sonucu teşhis edildiğini söyledi.

 Çoban, "Cizre'de uygulanan vahşi katliamın ardından cenazeler üzerinden bir de ailelere bir zulüm yapılmak isteniyor. Aileler cenazelerini alırken tacize, tehditte maruz kalıyor. Günlerce cenazelerini alamıyorlar" dedi.

 Ailelere cenaze ve DNA örnekleri için Kriz Masası'na başvurmalarını isteyen Çoban, yetkililer tarafından DNA sonucu beklenmeden cenazelerin gizlice kimsesizler mezarlığında toprağa verildiğine dikkat çekti.

 Çoban, Şırnak'a getirilen 13 cenazenin de devlet güçleri tarafından kaçırılarak kimsesizler mezarlığına toprağa verildiğinin altını çizdi.

 Kriz Masası, Cizre'deki vahşet bodrumlarından çıkarılan cenazelerin 78'inin Habur'da, 13'ünün Şırnak'ta, 28'inin Urfa'da, 20'sinin Antep'te, 17'sinin Mardin'de, 16'sının Cizre'de ve 6'sının Malatya'da olmak üzere toplam 178 cenaze olduğunu belirtti. (DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.