Cizre Kararı Lig Sonunda

Cizre Kararı Lig Sonunda
TFF’nin Cizrespor’un akıbeti ile ilgili kararı Nisan ayı sonunda vereceği kaydedildi. Yeşil-Kırmızılı takımın,terör mağduru sayılarak ligde tutulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KARAR OLUMLU OLACAK GİBİ

Cizre’deki olaylar ve bunun getirdiği ekonomik sıkıntılardan dolayı sezonun ikinci yarısındaki maçlara çıkamayan,bu durumun mazeret sayılarak ligde mücadele etme hakkının saklı tutulması için federasyona başvuran Cizrespor’la ilgili karar halen beklemede. TFF kaynaklarından edinilen bilgiye göre federasyon yönetimi, Cizrespor’la ilgili kararını ligin sona ermesinden sonra verecek. Konuya ilişkin yönetim kurulu kararının Nisan sonunu bulması bekleniyor. Kararın olumlu olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

AMAÇ İLÇE HALKINA MORAL VERMEK

TFF kaynaklarından edinilen bilgilere göre federasyon yönetimi,Yeşil-Kırmızılı takımı ‘terör mağduru’ sayarak ligde tutma eğiliminde. Amaç,çatışmalı süreç nedeniyle yıkım yaşayan Cizre halkına sporda moral vermek.

Öte yandan çatışmalı süreç yaşayan Cizre’nin komşu ilçesi Silopi’ye de spor yoluyla destek verilmesi gündemde. BAL’da mücadele eden 1960 Silopispor’a maddi destek sağlanması için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın talimatı ile Şırnak Valiliği ve Silopi Kaymakamlığı’nca çalışma yapıldığı belirtildi.

 

Haber :Saffet Azbay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.