CHP'nin gündemi, SGK borçları

CHP'nin gündemi, SGK borçları
Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi, toplantısında belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçları gündeme geldi.

TİGRİS HABER - Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi, toplantısında belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçları gündeme geldi. Toplantıda belediyelerin bir işletme olmadıkları halde vergi borcu ödemelerine tepki gösterilirken, SGK borçlarına çözüm olarak “Belediyelerin KDV alacaklarıyla SGK borçlarında mahsuplaşmaya gitme" önerisi masaya yatırıldı.

Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi (SODEMBEK) Toplantısı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleşti.

CHP’li belediyelerin en acil gündemleri ele alındı. Bu gündemler arasında ilk sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tahsili için gereken yapılacak” dediği belediyelere ait SGK prim borçları yer aldı. Toplantıda pek çok belediye başkanı bu borçların tahsilinin belediyeleri ekonomik anlamda çok zorlayacağı değerlendirmesini yaptı.

BELEDİYELERİN VERGİ YÜKÜ ÇOK FAZLA

Toplantıda özellikle belediyelerin vergi yükünün çok fazla olduğu vurgulandı. SGK borçlarının ise belediyelerin kötü yönetilmesinden değil; gelirlerinin düşük giderlerinin ise çok fazla artmasından kaynaklandığına dikkat çeken CHP'li kaynaklar, "Bu memleketin ekonomisini belediyeler mi batırdı? Bu memleketin ekonomisini batıran iktidarın kendi kötü ekonomi modelleridir." diyerek Kur Korumalı Mevduat örneğini gösterdiler. İktidarın vatandaşın vergilerini fakirden alıp zengine aktardığının altını çizen kaynaklarca "Ondan sonra da belediyeler bizi batırdı diyorlar" değerlendirmesini yaptı.

ORMAN YANGINLARI BELEDİYE MEVZUATINDA DEĞİL

Toplantıda ele alınan bir diğer konu son günlerde meydana gelen orman yangınları oldu. Orman yangını ve kent yangınlarına müdahale arasında ciddi bir fark olduğunu ve belediyelerin ise kent merkezlerindeki yangınları söndürmekle görevli olduklarını ifade eden kaynaklar, orman yangınlarının Tarım ve Orman Bakanlığı'nın görev alanında olduğunun altını çizdi. Belediyede çalışan itfaiyecilerin aldığı eğitimle ormana girip yangın söndürmesinin doğru olmadığı bu yüzden de yangını yayma risklerinin olduğu belirtildi.

BELEDİYELER MAAŞ ÖDEMEKTE ZORLANACAK

Toplantıda belediye gelirlerinin sabit kalması nedeniyle CHP'li belediyeleri yakın zamanda zor günlerin bekleyeceğini dile getiren CHP kaynakları, "Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde toplu sözleşmeler geliyor, asgari ücret açıklanacak... Belediyeler maaş ödemekte zorlanacaklar çünkü belediye gelirleri sabit, giderler artıyor" değerlendirilmesini yaptı.

Bu kapsamda belediyelerin gelirleri arasında yer alan ilan ve reklam vergisi gibi "harçların güncellenmesi gerektiği" belediyelerin gelirlerini arttırıcı çözüm önlemleri arasında konuşuldu.

Kaynak:ANKA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.