CHP heyeti Sur’da inceleme yaptı

CHP heyeti Sur’da inceleme yaptı
CHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bekeroğlu ile Sezgin Tanrıkulu’dan oluşan heyet seçim öncesi Güneydoğu’da temaslarda bulundu.

Bekeroğlu ve Tanrıkulu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ve YDG-H’lılar arasında sık sık çatışmaların yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Patlayıcılar nedeniyle tahrip edilen sokakları gezen CHP’liler kurşunların isabet ettiği evleri gezip vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bekeroğlu ile Sezgin Tanrıkulu daha sonra sokak çatışmalarından gördüğü zarar nedeniyle ibadete kapatılan tarihi Kurşunlu camisini gezdi.

 

Oluşan tahribatlar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Mehmet Bekeroğlu, çözüm sürecinin çatışmaya dönüşme nedeni olarak şunları gösterdi: “7 Haziran seçimlerinde iki önemli gelişme oldu. Birincisi AK Parti tek başına iktidar olamadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hayali gerçekleşmedi. İkinci önemli gelişme ise HDP yüzde 13 oy alarak 80 milletvekiliyle parlamentoya girdi. Türk ve Kürtler bundan büyük heyecan duydu. Bu sonuç halk Kürt meselesinin adresini TBMM olduğu gösterip, bundan sonra sorunu şiddetle, silahla değil, demokratik yöntemlerle çözüleceği mesajını verdi. Örgüt bu sonuçtan ciddi rahatsız oldu. 7 Haziran’dan sonra masayı deviren Erdoğan’dır, ama daha masa devrilmeden öncede ‘Artık çatışmasızlık ortamını bittiğini’ ilan eden örgüttür. Yaşanan kaosun temelinde 7 haziran’da alınan sonuçlar var. Çatışmaların başlaması en çok zararı HDP ve sivil siyaset gördü. Bu çatışmalardan sadece hükümet değil örgütte bir şekilde sorumludur.”

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  ‘Elimizde canlı bombacıların listesi var. Ama eylem yapmadan onları tutuklayamayız’ sözlerini eleştiren Bekeroğlu, “Bir futbol maçında olay çıkara bilme ihtimali olanlar yakalanıyor. Ancak bomba patlatacak olanlar yakalanmıyor ”dedi.

 

Sezgin Tanrıkulu ise, Twitter’de Cumhurbaşkanını eleştirenlere yönelik açılan soruşturma sayısının IŞİD’lilere açılan soruşturma oranından daha çok olduğunu öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.