CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu sosyal medyada paylaştı; Kadınlar, jandarmaya rağmen trafoya tırmandı

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu sosyal medyada paylaştı;  Kadınlar, jandarmaya rağmen trafoya tırmandı
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda, jandarma ekibiyle köye gelen Dicle Elektrik A.Ş. görevlilerine direnen kadınların, trafoya tırmandığı görülüyor.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Dicle Elektrik A.Ş. firmasına bağlı ekipler, jandarma ekipleriyle birlikte gittikleri bir köyde trafoların sökülmesine engel olmaya çalışan kadınlar, elektrik trafosuna tırmandığı görülürken, köylüler ile jandarma ve Dicle Elektrik ekipleri arasında gerginlik yaşandığı görüldü.

Dicle Elektrik A.Ş. ekipleri, jandarma ekipleriyle birlikte Kızıltepe ilçesine bağlı adı öğrenilemeyen bir mahalleye giderek, borcu olan abonelerin ve abonesiz elektrik kullanan kişilerin trafolarını toplamak istedi. Ancak köylülerin izin vermemesi üzerine köylüler, jandarma ve Dicle Elektrik ekipleri arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında jandarma ekiplerinin müdahalesine rağmen köylü kadınların trafonun bulunduğu elektrik direğe tırmandığı görüldü.

CHP'li TANRIKULU PAYLAŞTI

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da vatandaşlarla, jandarma ve Dicle Elektrik ekipleri arasında yaşanan arbedenin yer aldığı videoyu, sosyal medya platformu üzerindeki X hesabından paylaştı. Tanrıkulu, aynı paylaşımda, " #Mardin'de #DEDAŞ, önce köylerin içme suyu şebekelerini besleyen trafoları jandarma eşliğinde sökmeye çalıştı; yurttaşlarımızın engellemesinin ardından tarımsal sulamayı besleyen trafoları söktüler. Günümüz koşullarında elektrik temel haktır; dolayısıyla DEDAŞ'ın uygulamaları ağır insan hakları ihlallerine yol açmaktadır. DEDAŞ, borç veya kaçak kullanımı bahane ederek kolektif cezalandırma yöntemini uyguluyor. DEDAŞ'a çağrı yapıyorum; hukuksuz uygulamalara ve yurttaşlarımızı mağdur eden kolektif cezalandırmaya son verin" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum