Büyükşehir Belediyesi, işten çıkarmaları açıkladı; İşten çıkarılan 400 değil, 59

Büyükşehir Belediyesi, işten çıkarmaları açıkladı;  İşten çıkarılan 400 değil, 59
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, 400 kişinin işten çıkarıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, işten çıkarılan kişi sayısının 400 değil, 59 olduğunu söyledi.

Editör: Mehmet TÜRK

Bazı basın yayın organlarında 400 kişinin belediyeden çıkarıldığı yönündeki haberler üzerine yazılı açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, 59 kişinin işten çıkarıldığını bunların da Diyarbakır ile alakası olmayan kişilerden oluştuğun duyurdu.

Kentle ilgisi olmayanlar var

Genel Sekreter Emrullah Gördük, işten çıkarmalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve kayyum döneminde işe alınan yaklaşık 400 kişinin bu sabah itibariyle SMS ile işten çıkarıldığına yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki 8 yıllık kayyumlar döneminde eş, dost kayırmacılığı ile ihtiyacın çok üstünde sayısız insan işe alınmıştır. Bu alımların önemli kısmının bu kentle ilgisi olmayan kişilerden oluştuğu zaman zaman basına da konu olmuştur. Kuşkusuz kapasite fazlası gerçekleştirilen işe alımlar belediye bütçesine ağır yük olmaktadır. Aşırı personel harcamaları nedeniyle kaynakların doğru ve etkin kullanımını engellemekte, dolayısıyla kaynaklar kentin altyapı ve üstyapı çalışmalarına yansımamaktadır" dedi.

Hakkâri kararı ile ilgili değil

İhtiyaç fazlası ve kapasitenin üzerinde olan bazı personelin, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesine istinaden işten çıkarıldığına dikkat çekerek, "Gerek 31 Mart tarihindeki yerel seçim öncesi yapılan işçi alımları gerekse kayyumlar döneminde ihtiyaç fazlası alınan ve hali hazırda kapasitenin üzerinde olan kimi personelin işine Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesine istinaden son verilmiştir. Dolayısıyla basına yansıtıldığı gibi bu sayı 400 değil sadece 59 kişinin iş akdinin feshedilmesiyle sınırlıdır. Bu kararın dün Hakkâri Belediyesine atanan kayyım uygulamasıyla bir ilgisinin bulunmadığını vurgulamak isteriz" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum